dimecres, 19 de febrer del 2014

La FAES al Financial Times: "el nacionalisme és la guerra "

Dimecres, 19 de febrer de 2014 10:40 h

El mateix dia que el FT posava en dubte que el govern d’Espanya fos prou civilitzat per no deixar votar els catalans, la fundació del PP ensenyava el seu grau de civilització


En un article d’opinió al Financial Times, Cayetana Álvarez de Toledo, directora de l’àrea internacional de la FAES i diputada del PP adverteix del risc de desintegració de la Unió Europea que suposa el separatisme i recorda a Rajoy que compta amb la “legitimitat política i els instruments jurídics per combatre amb èxit un dels desafiaments més greus per les lleis i les llibertats d'Espanya". La popular cita Miterrand que va dir al Parlament Europeu el 1995 que "el nacionalisme és la guerra” i assegura que els nacionalismes representen " tot el que els europeus van deixar enrere el 1945 " . La directiva de la FAES avala en el seu article el dèficit democràtic d’Espanya que criticava indirectament el diari.


La FAES es retrata

Segons álvarez, Gran Bretanya i Espanya són dos dels estats més antics del vell continent que actualment pateixen importants riscos separatistes amb Escòcia i Catalunya, que són una "amenaça no només per a la integritat mateixa dels països en qüestió, sinó que també soscaven el projecte europeu més gran", En aquest sentit, defensa que "qualsevol intent d'evitar l'assumpte de la secessió " tractant-lo com un " assumpte intern" és un error .

Catalunya i els greuges imaginaris

“El separatisme català va en contra dels valors que defineixen Espanya com una democràcia i a la UE com una gesta de civilització " perquè segons ella desafia la idea bàsica sobre la qual es va fundar la pau a Europa. La popular també retreu al president a Mas que distorsiona els fets històrics i l’acusa de desafiar l'estat de dret i les bases de la convivència pacífica entre espanyols.

Europa ha de posar fre als somnis asfixiants dels nacionalismes

Després de recordar principis bàsics de la fundació d'Europa, els seus valors i les seves eines polítiques per frenar l'amenaça del nacionalisme , el separatisme i el populisme, la popular conclou: " No hi ha res més noble, més decent o més necessari que la defensa dels drets i llibertats individuals enfront dels somnis asfixiants del nacionalisme. Avui en dia, no hi ha lloc per l'ambigüitat o el silenci. La qüestió del separatisme és un problema profundament europeu, que posa a prova el que és la unió i el que representa . Per això exigeix ​​una resposta clara ".