dimecres, 19 de febrer del 2014

Antoni Castells: "És viable econòmicament una Catalunya independent"

19/02/2014

INDEPENDÈNCIA

L’exconseller socialista assegura que "qui s’ha bellugat és el PSC" i reconeix veure amb "tristesa" on s’han situat els socialistes catalans


Nerea Rodríguez



Antoni Castells
L’exconseller d’Economia socialista Antoni Castells s’ha mostrat avui molt contundent assegurant que “és viable econòmicament una Catalunya independent”, i ha afegit: “Si ho són Xipre i Suècia i Dinamarca, com no ho serà Catalunya?” En aquest sentit, Castells ha opinat que “la pregunta és si és viable políticament, i el problema són les conseqüències econòmiques de la viabilitat política”, i ha explicitat: “No ens podem permetre quedar fora de la UE i l’euro”.

Durant una entrevista al programa ‘Els Matins’, Castells ha reconegut que els problemes polítics tenen implicacions econòmiques”, i ha recordat que “els empresaris en els bons moments han exercit un paper de lideratge”, però “ara es produeix una certa fractura en un grup dirigent”. “Hi ha d’haver complicitats, i ara hi ha una esquerda”, ha assenyalat l’exconseller, qui ha afegit: “M’amoïna la visibilitat d’aquesta esquerda”.


Castell també ha considerat que “els conflictes es poden solucionar de dues maneres: negociant o per la força. Aquest conflicte s’ha resolt, històricament, per la força i l’ha guanyat l’Estat espanyol”. Força per imposar-nos no la tenim. S’ha de resoldre negociant”, ha sentenciat.

A més, ha explicat que “el lema ‘Espanya ens roba’ no s’hauria d’utilitzar, perquè no s’han d’utilitzar lemes que se’ns poden girar en contra”. En aquest sentit, ha revelat que “hi ha una base objectiva, però a la resta d’Espanya quan es fa una enquesta i es pregunta si Catalunya és solidària o insolidària, el 80% diu que és insolidària. Creuen que Catalunya és la comunitat més insolidària d’Espanya”. “Estem davant d’un diàleg de sords”, ha etzibat.

L’exconseller d’Economia ha afirmat també que “des de Catalunya ja no podem liderar el procés per canviar Espanya. El corrent central del catalanisme polític ha volgut sempre això, i l’Estatut era la culminació, però ens van tancar totes les portes. I aquesta etapa ja s’ha acabat”.

"Veig amb tristesa on s’ha situat el PSC"

El qui va ser conseller socialista ha opinat sobre la deriva espanyolista del PSC, i ha afirmat que “el que s’ha bellugat és el PSC, perquè durant el Govern tripartit els consellers socialistes vam ser Joaquim Nadal, Marina Geli, Montserrat Tura, Ernest Maragall i jo”. “I ja veu on som tots”, ha etzibat.

Per això ha opinat que “la marca PSC és la que s’ha bellugat”, i ha afegit: “Veig amb tristesa el procés que ha fet el PSC i on s’ha situat. El PSC hauria d’haver estat on estan els que volen lluitar pel referèndum. El PSC s’ha situat en el costat dels que objectivament tracten de fer tot el possible perquè no es faci el referèndum.


http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2014/02/antoni_castells_Es_viable_economicament_una_catalunya_independent_98862.php