dimecres, 19 de febrer del 2014

La societat civil, amb el Pacte Nacional pel Dret a Decidir

19/02/2014

REFERENDUM

Representants socialistes assisteixen a la segona trobada malgrat la negativa de la direcció del partit


Nerea Rodríguez



Muriel Casals i Carme Forcadell durant la cimera del Pacte Nacional pel Dret a Decidir


Trias,Mas, de Gispert i Ortega durant la reunió del Pacte Nacional
La segona reunió del Pacte Nacional pel Dret a Decidir s'ha celebrat avui al Parlament durant dues hores i mitja per afinar l'estratègia fins al 9 de novembre. A la cimera hi han assistit nombrosos representants de la societat civil, com les presidentes de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i d'Òmnium Cultural, Carme Forcadell i Muriel Casals, que han destacat que la trobada ha de servir per visualitzar que l'aposta per fer una consulta té molt suport i per reafirmar el compromís de partits i entitats per fer-la possible.

Abans de baixar a l'auditori del Parlament -on s'ha celebrat la trobada-, l'impulsor del manifest del Pacte Nacional i expresident de la Cambra, Joan Rigol, ha rebut un a un als assistents a l'escala noble de l'edifici per donar-los la benvinguda.


A més del president de la Generalitat, Artur Mas, i diversos membres del Govern, hi han assistit també el secretari general de CC.OO. Catalunya, Joan Carles Gallego; el d'UGT Catalunya, Josep Maria Àlvarez; el president de la patronal Cecot, Antoni Abad; el de Pimec, Josep González, i el del Consell de Cambres de Catalunya, Miquel Valls.

En declaracions als periodistes, Álvarez ha considerat que la reunió "comença el camí cap al 9 de novembre" i ha demanat, d'una banda, que els partidaris del dret a decidir no caiguin en provocacions, i, per l'altra, que el Govern espanyol accedeixi a que els catalans votin. Abad també ha defensat "el dret a la consulta com a un element de qualitat de la democràcia", i ha explicat que participen en el Pacte perquè els ciutadans puguin expressar la seva opinió sobre el futur de Catalunya.

Malgrat que el PSC rebutja participar en aquest òrgan, a l'acte hi han assistit tres socialistes: l'exconseller, exmilitant del PSC i ara líder de Necat, Ernest Maragall; l'exdiputat socialista del Parlament Toni Comín, dirigent de la nova associació Socialisme, Catalunya i Llibertat; i l’exconseller de Treball Josep Maria Rañé, actualment president del Consell de Treball, Econòmic i Social de Catalunya.

Banderes als balcons

Rigol ha proposat als presents una iniciativa simbòlica a favor de la consulta, que consistiria a "omplir els balcons de senyeres" per Sant Jordi. Rigol entén que la mobilització dels catalans al voltant del dret a decidir ha de ser una expressió de "reivindicació cívica". Els assistents han donat suport a la data i la pregunta de la consulta, i s'han emplaçat per ampliar el nombre d'entitats adherides al pacte.

El president Artur Mas ha explicat als presents que el diàleg amb el govern espanyol no és possible, perquè aquest es nega en rodó a parlar sobre la consulta.


Els assistents a la reunió del Pacte Nacional pel Dret a Decidir



http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2014/02/la_societat_civil_amb_el_pacte_nacional_pel_dret_a_decidir_98875.php