dijous, 20 de febrer del 2014

El PSC rebutja el procés català i vota amb Rosa Díez

20/02/2014

REFERENDUM

El Congrés espanyol expressa la seva primera oposició al dret a decidir, amb els vots dels socialistes catalans, PSOE, PP i UPyD


Lluís Bou



La portaveu d'UPyD, Rosa Díez
El PSC ha rebutjat aquest matí al Congrés espanyol el procés sobiranista català, i ha votat al costat del PSOE i del PP a favor d'una moció que ha presentat en aquest sentit la líder d'UPyD, Rosa Díez. La deriva espanyolista que ha posat de manifest el PSC, sense cap dissidència entre els seus diputats, ha coincidit amb el fet que aquesta votació ha estat la primera que es va al legislatiu espanyol contra les peticions catalanes.


El Congrés ha aprovat la moció per 272 vots a favor, 43 en contra i una abstenció per error del socialista Alfonso Guerra. La moció d'UPyD expressa el "rebuig taxatiu" del legislatiu espanyol al "pla secessionista" de la Generalitat de Catalunya i a la Declaració de Sobirania del Parlament. UPyD ha aconseguit sumar d'aquesta manera les dues grans formacions espanyoles, amb el 86% de la cambra, per rebutjar per primera vegada la 'Declaració de Sobirania', que ara també està sent discutida al Tribunal Constitucional.

CiU, PNB, Esquerra Plural, ERC, Amaiur i gairebé tota la resta del Mixt han votat en contra moció espanyolista. El Congrés ha donat també d'aquesta manera una resposta anticipada a les peticions del Parlament i dels grups catalans perquè l'Estat cedeixi a la Generalitat les competències per celebrar el referèndum, que es debatran pròximament.
El primer punt de la moció, que ha comptat des del primer moment amb el suport del PP, del PSOE i el PSC, assenyala que el Congrés "rebutja expressament de manera rotunda el pla secessionista de la Generalitat de Catalunya aprovat per la Resolució 323/IX de 27 de setembre de 2013 del Parlament de Catalunya, que desenvolupa alhora la Resolució 5/X d'aquest Parlament, de 23 de gener del 2013, per la què es va aprovar l'anomenada 'Declaració de sobirania i del dret a decidir del poble de Catalunya'".
El text finalment aprovat també "insta el govern d'Espanya a seguir utilitzant els instruments de la Constitució i el conjunt de l'ordenament jurídic per garantir el compliment de la legalitat", sense que hi constin a les sentències dels tribunals -una referència implícita a les sentències sobre la immersió lingüística- ni directament un suposat incompliment per part de la Generalitat. El text ha comptat amb el suport del PP, del PSOE i del PSC després que la portaveu d'UPyD ha acceptat una esmena del Grup Socialista en aquest punt de la moció.






http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2014/02/el_psc_rebutja_el_proces_catala_i_vota_amb_rosa_diez_98893.php