divendres, 7 de febrer del 2014

Duran ja té un peu fora d’Espanya

Divendres, 7 de febrer de 2014 13:40 h

El líder d’Unió no veu cap possibilitat que Catalunya se senti còmode a Espanya després de l’última atzagaiada del PP a la immersió lingüística


"Si no s'accepta que Catalunya té i vol conservar i conrear una llengua pròpia diferent, i sens perjudici del valor que es dóna al castellà, no hi ha cap possibilitat que Catalunya se senti còmode a Espanya", afirma Duran a la seva carta setmanal en al que acusa el PP  PP de les decisions judicials sobre el model lingüístic. "És una maniobra política de primera magnitud promoguda per polítics, però executada per jutges", ha constatat Duran, que ha advertit que "s'està jugant amb foc". "Hi ha una tendència a prohibir a nivell de països democràtics l'ús de mines antipersones, però, pel que sembla, hi ha qui vol que ens explotin i rebentin la cohesió social". Així de gràfic s'ha expressat el president d'UDC i secretari general de CiU. 


Duran ha avisat que mai en 35 anys d'autogovern s'havia utilitzat la llengua com a eina de confrontació, i s'ha queixat de la manca de respecte a la separació de poders que s'està produint en aquesta qüestió. I és que al seu parer, el TSJC està assumint les competències polítiques que ha de tenir el legislador, i a més per instrucció del PP.

"És que a partir d'ara seran els tribunals els que exerciran l'autoritat educativa? No n'hi ha prou que el govern de l'Estat envaeixi competències de la Generalitat que també ho ah de fer el poder judicial?", ha preguntat.