dimecres, 26 de febrer del 2014

Brussel·les amenaça amb sancionar Espanya pels incidents a Ceuta

26/02/2014

La comissària d’Interior, Cecilia Malmström, assegura que es podria obrir un “procediment judicial” contra el govern espanyol


Albert Ribas



La comissària europea d'Interior, Cecilia Malmström


La comissaria europea d’Interior, Cecilia Malmström, ha anunciat aquest dimecres que es reunirà el proper dilluns a Brussel·les amb el ministre de l’Interior espanyol, Jorge Fernández Díaz, per tractar els incidents del passat 6 de febrer a Ceuta, on hi van morir 15 immigrants que intentaven entrar en territori espanyol. Malmström ha deixat clar que no dubtarà a l’hora de prendre mesures contra Espanya si es confirma que l’actuació de la Guàrdia Civil va vulnerar la legislació de la UE.

“Primer cal aclarir què va passar realment. Si s’ha vulnerat la legislació espanyola, correspon a les seves autoritats actuar. Si hi ha hagut una vulneració de la legislació europea haurem d’adoptar les mesures normals. Podria ser un procediment judicial”, ha explicat Malmström en una entrevista a la ràdio pública sueca.

La comissària d’Interior ha ressaltat que “no dubtaré en actuar si la investigació mostra que hi ha una vulneració de les lleis de la UE” i ha mostrat la seva indignació per l’ús de pilotes de goma contra els immigrants que tractaven d’arribar a Ceuta des del Marroc. “No se’ls va apuntar directament, però es va crear tal pànic que 15 persones es van ofegar. Això, per suposat, és totalment inacceptable”, ha conclòs.


http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2014/02/brussel_les_amenacar_amb_sancionar_espanya_pels_incidents_a_ceuta_99024.php