dilluns, 27 de gener del 2014

Rehn: Espanya té un nivell d'atur "intolerable"

Dilluns, 27 de gener de 2014 20:05 h

L'eurocomissari d'Afers Econòmic exigeix que es redueixi la dualitat i es liberalitzin els serveis professionals. Una Catalunya independent no tindria aquest problema


Brussel·les (ACN).- L'Eurogrup ha tornat a demanar aquest dilluns al govern espanyol que continuï amb les reformes del mercat laboral per combatre el "gran repte" de l'atur. En una roda de premsa a Brussel·les, l'eurocomissari d'Afers Econòmics, Olli Rehn, ha felicitat el govern espanyol per haver tancat "amb èxit" el programa de rescat bancari, però ha alertat que el nivell d'aturats és "intolerable". L’alta taxa d’atur a Espanya penalitza el model econòmic català, sense estat propi acabarem pagant la mala gestió d’Espanya. 


El comissari europeu d'Afers Econòmics, Olli Rehn, amb el ministre espanyol Luis de Guindos, en una imatge d'arxiu.
© @acn


Espanya, l’atur d’Europa, un motiu més per ser independents

En la mateixa línia, l'eurocomissari d'Afers Econòmics, Olli Rehn, ha destacat que "els mercats financers s'han normalitzat" i que els estats que tenien dificultats per finançar-se "ja no tenen tanta pressió". Amb tot, Rehn ha admès que "encara hi ha riscos" i que és "essencial" mantenir el ritme de reformes. "La batalla més important de totes és crear més llocs de feina pels europeus", ha defensat el finlandès. En aquest sentit, s'ha referit a Espanya, d'on ha tornat a criticar el nivell "intolerable" d'atur, "especialment el juvenil" i ha retirat la necessitat de seguir amb les reformes.