dilluns, 27 de gener del 2014

Junqueras insisteix davant els empresaris a aturar l’economia una setmana si és necessari

27/01/2014

REFERENDUM

El líder d’ERC assegura que el que li preocupa no és una setmana de l’economia catalana, sinó les 52 de l’any


Albert Ribas



El president d'ERC, Oriol Junqueras. Foto: EuropaPress


El president d’ERC, Oriol Junqueras, ha defensat aquest dilluns en un dinar de l’Associació Independent de Joves Empresaris de Catalunya (AIJEC) la possibilitat d’aturar l’economia catalana durant una setmana si és necessari.

En un moment del dinar un dels empresaris li ha retret la seva proposta, feta a Brussel·les el passat mes de novembre, de paralitzar l’economia catalana durant una setmana com a mesura de pressió per a la consulta. Tot i que ha evitat repetir de forma explícita la resposta, ha insistit que el seu partit reivindicarà la consulta a través de “tots els drets democràtics”. A continuació ha afegit que “hi ha moltes maneres de fer-ho notar a l’àmbit econòmic- que els catalans volen una consulta-. No renunciarem a cap d’aquestes maneres”. El republicà ha acabat la rèplica a l’empresari dient que no li preocupa una setmana de l’economia catalana, sinó les 52 de l’any.

El president dels republicans, després de deixar clar que ni el turisme massiu ni el joc han de ser les apostes de l’economia catalana, ha explicat que la seva aposta és que Catalunya se centri en el turisme de qualitat. L’objectiu, ha assegurat, no és “batre cada any el rècord de turistes”, sinó atreure sobretot els que més gasten.

Espanya, un profeta “que no l’encerta”

Durant el dinar, Junqueras també ha fet referència a les veus que arriben des de l’Estat i que asseguren que la independència de Catalunya no és possible. El cap de files d’ERC ha parlat d’un Estat espanyol que tant en el passat com en el present és “un profeta que no n’encerta ni una” i ha recordat que Espanya, en el seu dia, va dir que eren “il·legals” les independències d’Holanda, Portugal, Mèxic, Xile i Uruguai.


http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2014/01/junqueras_insisteix_davant_els_empresaris_a_aturar_l_economia_una_setmana_si_es_necessari_98382.php