dimarts, 28 de gener del 2014

'El Mundo' amenaça: "Si Catalunya no vol ensenyar en castellà, només queda la via penal"

28/01/2014

El diari espanyolista creu que la resolució “té tot el sentit, perquè la Conselleria d'Educació ha vingut demorant l'aplicació de la llei”


Nerea Rodríguez



La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau
El diari espanyolista ‘El Mundo’ amenaça Catalunya en la seva editorial d’avui. Després que el Tribunal Suprem confirmés la decisió del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya d’obligar a la Generalitat a incloure el castellà com a llengua vehicular. En aquest sentit, el diari assegura que si, “malgrat les reiterades sentències, l'autoritat educativa i els centres es neguen amb nous pretextos, llavors la Justícia hauria d'iniciar un procediment per desobediència contra ells, segons estableix l'article 410 del Codi Penal”.

Segons ‘El Mundo’, la resolució, que ha estat recorreguda per la Generalitat, “té tot el sentit, perquè la Conselleria d'Educació ha vingut demorant l'aplicació de la llei plantejant contenciosos de forma permanent”. “Un cop coneguda l'abundant jurisprudència sobre la matèria, que prescriu que el castellà no pot quedar reduït en el seu ús educatiu ‘al d'objecte d'estudi d'una assignatura més’, era evident posar fi a una maniobra sens dubte dilatòria”, continua l’editorial.

A més, assegura que “a partir d'ara, quan qualsevol pare a Catalunya sol·liciti que al seu fill li imparteixin assignatures també en castellà, si el centre no accedeix, bastarà amb que presenti una denúncia davant el Tribunal Superior de Justícia perquè aquest es dirigeixi al centre i li recordi que està obligat a fer-ho mentre es resol aquesta demanda”. Seria després d’aquestes accions quan, segons el diari, s’hauria d’iniciar el procediment penal. 


http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2014/01/_el_mundo_amenaca_si_catalunya_no_vol_ensenyar_en_castella_nomes_queda_la_via_penal_98389.php