dissabte, 25 de gener del 2014

L’ABC acusa ERC “d’ajudar Gibraltar per danyar Espanya”

25/01/2014

El rotatiu espanyol revela contactes entre l’ALE i el govern del Penyal per a “reclamar la celebració d’un referèndum independentista impulsat per Mas”

 

Albert Ribas



La portada de l'ABC


El diari ABC acusa avui ERC en la seva portada “d’ajudar Gibraltar per danyar Espanya”. El rotatiu madrileny presenta en la seva portada un fotomuntatge on s’hi veu el líder d’ERC, Oriol Junqueras, amb el ministre principal, Fabián Picardo i el Penyal de fons.

Al subtítol de la notícia s’informa que “independentistes catalans i bascos preparen protestes conjuntes a Brussel·les amb el Govern del Penyal”. A dins la peça el rotatiu explica que l’Aliança Lliure Europea (ALE) que engloba formacions nacionalistes (ERC, Aralar, Partit Andalusista, BNG, EA, Chunta Aragonesista, Unitat Catalana, Entesa Nacionalista de les Balears i el Bloc Nacionalista Valencià).

El govern de Gibraltar, segons l’ABC, s’ha posat en contacte amb l’ALE per preparar unes manifestacions a Brussel·les en contra de la situació de la reixa de la colònia britànica i per a “reclamar la celebració d’un referèndum independentista impulsat per Mas”. Crida l’atenció que el nom d’ERC només apareix als titulars de la notícia. El lligam dels republicans amb aquesta acció seria que el seu diputat autonòmic Jordi Solé, és secretari general de l’ALE, tot i que hauria delegat aquests contactes en un diputat basc d’Aralar.


http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2014/01/l_abc_acusa_erc_d_ajudar_gibraltar_per_danyar_espanya_98352.php