dimarts, 14 de gener del 2014

Gallardón: “El minut següent que Mas convoqui la consulta, estarà davant el TC”

14/01/2014

REFERENDUM

El titular de Justícia tanca la porta al 150.2 i avisa que si hi ha convocatòria de referèndum "serà recorreguda i serà suspesa"


Lluís Goñalons



El periodista Ernesto Sáenz de Buruaga i el titular de Injustícia, Alberto Ruíz-Gallardón


El ministre de Justícia espanyol, Alberto Ruíz-Gallardón, ha advertit avui que si el president de la Generalitat, Artur Mas, passa de "conformar-se amb una declaració sobiranista" a "signar un decret de convocatòria d'una consulta, aquest decret al minut següent, serà impugnat davant del Tribunal Constitucional".

"Si hi ha convocatòria de referèndum, serà recorreguda i serà suspesa", ha remarcat Gallardón en una entrevista a la 'Cope'. Ha recalcat que davant el procés sobiranista "l'actitud del govern espanyol és rotunda i tindrà tota la fortalesa política i tota l'argumentació jurídica. Aquest govern -l'espanyol- no permetrà que hi hagi cap acte polític i cap acte jurídic contrari a la Constitució", ha reblat el titular de Justícia espanyol.

Preguntat llavors si en aquest cas Artur Mas estaria cometent un delicte, ha replicat que això ho decideixen els jutges , i qui, al marge que ho sigui o no, qualsevol conducta que sigui contrària a la Constitució "cal impugnar i evitar-la".

Com a prova d'aquesta determinació del Govern, ha recordat que ja va impugnar davant el Constitucional la declaració sobiranista que va fer el Parlament català i que aquest la va suspendre, atès que "tenia clars aspectes de ser contrària a la Constitució".

A més, ha subratllat que la "rotunda fermesa del govern en la defensa de la nació espanyola està fora de tota qüestió. Ho sabem nosaltres i ho sap el nacionalisme català i saben que aquest procés no té cap possibilitat d'assolir els objectius que estan marcant, ells saben que aquesta consulta, per ser contrària a la Constitució no es produirà", ha proclamat tancant la via, també, a la via que hauria de permetre l'article 150.2 de la Constitució.





http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2014/01/gallardon_el_minut_seguent_que_mas_convoqui_la_consulta_estara_davant_el_tc_98111.php