diumenge, 5 de gener del 2014

Els socialistes extremenys volen seguir cobrant de l'espoli a Catalunya

Diumenge, 5 de gener de 2014 17:45 h

El líder extremeny del PSOE aposta per una reforma federal de la Constitució i acceptaria "reconèixer algunes singularitats " de Catalunya "si no es toca la solidaritat interterritorial" .


El secretari general del PSOE d'Extremadura i expresident de la Junta d'Extremadura, Guillermo Fernández Vara, en una entrevista a Europa Press, ha carregat durament contra el discurs del president Mas, que ha considerat “caspós” per " enfrontar-se a altres territoris en la defensa de la sobirania de Catalunya” i l’ha advertit que "fer pensar que tots els seus problemes estarien resolts sense Espanya és senzillament enganyar la gent ". En aquest sentit, Vara s’ha mostrat partidari de fer algunes concessions i ha assegurat que podríem reconèixer “algunes singularitats" a Catalunya. "Això està prou madur com perquè des d'Extremadura, si no es toca la solidaritat, el principi que tots som iguals en obligacions i drets i, per tant, accedim a una educació i una sanitat en condicions d'igualtat, podríem reconèixer algunes singularitats". 


Navarro, l’heroi dels socialistes extremenys

Vara ha celebrat la resolució de les tensions entre PSOE i PSC a causa de la consulta i s'ha mostrat satisfet perquè el PSC hagin "clarificat de manera nítida la seva posició", i ha agraït especialment a Pere Navarro el seu "esforç " per reconduir la situació i ha qualificat Navarro de ser "enormement hàbil " per rebutjar qualsevol referèndum que no fos pactat amb el Govern. Per Vara, la sortida al “desafiament” independentista passa per "la federalització de l'Estat autonòmic " i considera que fins i tot el PP s’ha vist obligat a reconèixer que potser sigui necessari un canvi.