diumenge, 5 de gener del 2014

Francesc Homs: "Si ens quedem on som, morirem"

Diumenge, 5 de gener de 2014 11:40 h

El conseller de la Presidència afirma en una entrevista a El Punt Avui que "no hem de tenir por de res"


(ACN).- El conseller de la Presidència i portaveu del Govern, Francesc Homs, afirma entendre "fins a cert punt" que el procés sobiranista faci por a algunes persones, ja que "és humà", però assegura que "si ens quedem on som, morirem. I entre morir o la possibilitat de canviar, es evident que la gent s'apunta a la possibilitat de canviar". En una entrevista al diari El Punt Avui, Homs creu que "qui apel·la a la democràcia no pot tenir por de res". Descarta que el govern espanyol suspengui l'autonomia catalana o posin "el president a la presó" i augura que la posició de Madrid "acabarà canviant". D'altra banda, el conseller assegura que sobre la possible entrada d'ERC al Govern no hi ha res decidit.  


"Qualsevol procés polític que transcorri en un marc democràtic, a qui li pot fer por?", ha assenyalat en una entrevista a 'El Punt Avui'. Homs afirma que les persones que "no volen que les coses canviïn sempre utilitzen l'argument de la por" i, preguntat per la possible intranquil·litat que podria generar el procés sobiranista entre els empresaris, ha destacat que "el procés català és una gran oportunitat" per a ells.

Sobre una hipotètica entrada d'ERC al Govern, Homs ha recordat que "la predisposició hi és, i quan es decideixi ja es comunicarà".

En l'entrevista el conseller de la Presidència ha marcat tres oportunitats per al 2014 amb vista a la convocatòria de la consulta, la segona quinzena de setembre. D'entrada, ha assenyalat, "aprofitar les eleccions europees com a possibilitat de comptar quants som", ja que ha assegurat que "ens comptaran, més enllà de la manera concreta en què ens presentem". Els altres reptes són "saber com aprofitarem l'11 de Setembre" i "superar el dia a dia", ja que ha advertit que "ens posaran trampes a veure si ens dividim".

Per Homs, el 2014, "més que complicat, serà un any de grans oportunitats per a Catalunya. De remuntades reals en tots els àmbits". El conseller s'ha mostrat confiat que la democràcia "sempre acaba triomfant" i que el govern espanyol "no pot sostenir en el temps i de manera indefinida que no es pot votar a Catalunya". "Ni ens suspendran l'autonomia ni posaran el president a la presó. Ells saben que això no ho poden fer. Seria molt mal vist a escala internacional", ha pronosticat. Sobre els darrers moviments del ministre d'Exteriors, José Manuel García Margallo, Homs ha dit que se sent "satisfet perquè ens ajuda a internacionalitzar la causa catalana".

Sobre el PSC, considera que a l'hora de definir la posició amb la consulta "crec que es van equivocar" perquè "van especular pensant que la resta de partits no ens posaríem d'acord amb la data i la pregunta, i es van voler avançar".

Pel que fa a la relació amb la líder dels populars catalans, Alícia Sánchez-Camacho, que va advertir que el PPC "mai" tornaria a donar suport a CiU, Homs ha interpretat aquesta posició "en clau personal, d'ella". "Alícia Sánchez té una situació política personal molt delicada en relació amb el seu propi partit, i per això no li dono més importància", ha afirmat.