diumenge, 5 de gener del 2014

Espanya va renunciar a exigir Gibraltar per no perdre Ceuta i Melilla

Diumenge, 5 de gener de 2014 05:00 h

Segons documents desclassificats del Govern Britànic, el mateix Rei d’Espanya i el Govern de Felipe González és van comprometre a no reivindicar Gibraltar per no aixecar el conflicte amb el Marroc


Sigui per les mateixes amenaces angleses, sigui perquè  veia venir el problema amb Marroc, el govern espanyol dels anys 80 va abaixar el to per la reclamació de Gibraltar, diversos documents fets públics i recollits pel Sunday Express  ho confirmen, i tant el rei d’Espanya com el ministre de l’època, Fernando Moran, van ser els encarregats de comunicar-ho a les autoritats britàniques. Van preferir renunciar a pretensions per recuperar Gibraltar per tal de tenir apagat el conflicte per la descolonització de Ceuta i Melilla que exigeix Marroc. Les contradiccions van debilitar el govern espanyol de manera clara i van tranquil·litzar el govern britànic. 


Queen Elizabeth II with King Juan Carlos in October 1988 [ PA]


Els fets demostren que tot és possible, els equilibris internacionals donen per molt

Diuen que les fronteres espanyoles són inamovibles, que Catalunya no pot decidir democràticament el seu futur, però els fets diuen el contrari, no solament a Espanya sinó a tot el món, al final la democràcia acaba guanyant. Els Gibraltarenys no volen formar part d’Espanya, els habitants de Ceuta i Melilla no ho sabem del tot, però està clar que el dia que els seus habitants ho decideixen passarà el que ells vulguin, i per tant la història demostra que és la voluntat dels pobles el que mou les fronteres.

Espanya va renunciar a Gibraltar per tenir adormit el conflicte per Ceuta i Melilla

Aquesta és la realitat, aquests són els fets i difícilment Espanya recuperarà Gibraltar i segurament Espanya acabarà per perdre Ceuta i Melilla. Davant aquest context, Catalunya hi té molt a guanyar, tot dependrà del que vulguin els catalans, això és el que diu la història i els fets demostren.