dissabte, 7 de desembre del 2013

Les lliçons de Nelson Mandela aplicades al procés català

07/12/2013

DRET A DECIDIR

El diputat d'ERC al Congrés espanyol Alfred Bosch venera el difunt líder sud-africà, de qui creu és un "gegant moral que s'ha guanyat el respecte de tota la humanitat"


Lluís Goñalons



El diputat d'ERC al Congrés Alfred Bosch i el difunt líder sud-africà, Nelson Mandela, en un fotomuntatge.



"Nelson Mandela és un home-símbol, un gegant moral, que s'ha guanyat el respecte i la veneració de tota la humanitat", ha elogiat el diputat d'ERC Alfred Bosch qui ha honorat devotament la seva figura i llur llegat. Bosch ha recollit algunes lliçons que el dirigent sud-africà ha deixat en herència i que poden trobar nombroses equivalències amb el procés català. "Estem tristos d'haver-ho perdut però hem d'estar contents d'haver-lo tingut", ha explicat a 'Catalunya Ràdio' i a través d'un comunicat.

Bosch ha recordat que Mandela va vincular el seu futur al del seu poble i que es va prestar sempre que va tenir ocasió a "dialogar sense condicions per a un futur sense exclusions i per construir un país diferent".

Per a Bosch, Mandela ha ofert moltes lliçons polítiques i morals, com la d'entendre que "la grandesa política consta a parts iguals de generositat, habilitat, coratge i fermesa". El diputat d’ERC admet que, com Mandela, els catalans ens "estem intentant guanyar-nos el cor dels qui no ho veuen clar", sobretot des de l’Estat espanyol.

També que cal entendre's amb el teu rival, però sense renunciar al que és just i el que ha motivat la lluita de tota una vida. "No cal renunciar a les creences més fonamentals per posar-se d'acord”, alhora que ha sentenciat: "Quan saps quines són els conviccions més fermes, no hi renuncies mai”.


http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2013/12/les_llicons_de_nelson_mandela_sobre_el_proces_97475.php