dissabte, 7 de desembre del 2013

Amorós: "Si no hi ha acord sobre la consulta, no hi ha pressupostos"

07/12/2013

DRET A DECIDIR

Després que ahir Mariano Rajoy deixés la porta oberta a reformar la Constitució, avui el dirigent d'ERC avisa: "si toquen la Constitució és per restringir encara més l'autogovern"


Lluís Goñalons

El diputat i dirigent republicà Oriol Amorós
El diputat i dirigent republicà Oriol Amorós ha donat un toc d'atenció al govern d'Artur Mas. "Si no s'arriba a un acord sobre la data i la pregunta de la consulta, es posarà en perill el seu suport als pressupostos de la Generalitat i ERC no els avalarà", ha declarat Amorós tot afluixant la corda: "tenim un pacte d'estabilitat parlamentària, tenim el mateix horitzó, el compartim, anem bé i acabarem bé".

En una entrevista a 'Catalunya informació' el diputat d'ERC advoca perquè la pregunta en una consulta sobiranista tingui cos de referèndum. És a dir, que sigui "honesta" i comprensible, tot apuntant a que s'ha de plantejar de manera clara amb resposta binària: 'sí' o 'no' a la independència de Catalunya. "La claredat de la pregunta i la resposta és una línia vermella", ha considerat Amorós.

Ha argumentat que la falta d'acord tindria un cost molt alt perquè suposaria una gran decepció per als ciutadans, i preguntat sobre si la falta de suport del PSC debilita la consulta, ha demanat al partit "lleialtat" al seu programa electoral i al fet de ser d'esquerres.

Després que ahir Mariano Rajoy deixés la porta oberta a reformar la Constitució, Amorós ha assegurat que no hi ha cap canvi de tendències. "Si toquen la Constitució és per fer-la més restrictiva, és per restringir encara més l'autogovern".



http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2013/12/amoros_si_no_hi_ha_acord_sobre_la_consulta_no_hi_ha_pressupostos_97474.php