dilluns, 2 de desembre del 2013

Cardús: “estem en guerra”

Dilluns, 2 de desembre de 2013 10:25 h

La cantarella que la consulta no es farà forma part de l’estratègia unionista per debilitar l’adversari, és una guerra de discursos, de relats, de missatges destinats a desmoralitzar el país


Salvador Cardús ha alertat durant la tertúlia del Matí de Catalunya Ràdio que els adversaris del  dret a  decidir volen convertir una idea sense fonament –que la consulta no es farà-, en un relat per debilitat l’adversari i desmoralitzar el país. En aquest sentit Terribas ha recordat la insistència en que Pere Navarro assegura que en privat li diuen que la consulta no es farà però que no hi hagut manera d’esbrinar qui fa aquesta sentència en privat.  Cardús ha assegurat que no hi ha dubte que “la consulta passarà” i que cal no desviar-se d’aquest objectiu, perquè “podem perdre una batalla però no la guerra”. 

La cantarella que “la consulta no es farà”, una arma de desmoralització massiva

De fet, el relat unionista, un cop ha donat per perduda la tercera via davant l’immobilisme de l’estat espanyol,  ha incorporat aquesta idea que es ven com un fet i es difon a través d’editorials - com la de José Antich a la Vanguardia la setmana passada-, de tertúlies i articles d’opinió a tots els mitjans públics i privats, i que s’ha convertit en la cantarella que utilitzen tant el PPC, com Ciutadasn i el PSC - i sovint Duran-, com arma de desmoralització massiva. Muriel Casals ha alertat que cal fer feina perquè no es desmoralitzi la ciutadania que té il·lusió i està entusiasmada amb el procés.