dilluns, 2 de desembre del 2013

Full de ruta per una independència que «ho canviï tot»

Un miler de persones celebren una multiassemblea, esperonada per la CUP, per preparar la Repúplica catalana pensada per a les classes populars


, Barcelona/Sants | Actualitzat el 02/12/2013 a les 16:46h




Una de les assemblees celebrades aquest dissabte. Foto: TUP


"Elaborar un full de ruta per a la independència compartit per moviments socials, entitats i organitzacions amb voluntat transformadora i rupturista". Aquest és un dels objectius de la Trobada d'Unitat Popular que aquest dissabte es va celebrar a l'IES La Llauna de Badalona, al Barcelonès, esperonada per la CUP, i en la que van participar un miler de persones.

Una vintena de debats van servir per recollir pensaments, reflexions i posar negre sobre blanc com definir, des del punt de vista de les classes populars, les bases del nou model de societat, quines estructures i quin model social, econòmic i cultural que fossin discutides en la creació d'un nou estat". És a dir, una "independència que ho canviï tot".

Ara les opinions, idees i debats han estat recollits i es redactaran a l'estil d'una ponència marc per ampliar i orientar la política de l'activisme i de la CUP en el procés d'independència de Catalunya.  De fet, la TUP ha servit per marcar la  "la tàctica i l'estratègia" pel procés d'emancipació nacional i de classe.