dilluns, 2 de desembre del 2013

Alemanya també té les seves infraestructures fantasma

| Actualitzat el 02/12/2013 a les 13:00h






Alemanya també té les seves pròpies infraestructures fantasma a l'estil de l'aeroport de Castelló o el d'Alguaire. El port Jadeweser que es va començar a construir el 2008 amb un cost de 1.000 milions d'euros, n'és l'exemple, segons un reportatge que ha fet precisament la televisió pública alemanya Deutsche Welle (DW).

La peça de la DW posa de relleu els pocs vaixells que atraquen en aquest primer i únic port d'aigües profundes alemany: dos per setmana. Estava concebut com el centre neuràlgic dels vaixells de càrrega, de manera que s'hi van construir les grues de càrrega més grans del món, però sembla que els vaixells prefereixen atracar un port proper.

El port Jadeweser ha reduït la jornada de gairebé tots els treballadors i, a un any de la seva inauguració, amenaça d'acabar sent una inversió fallida, com informa la televisió pública alemanya. Localitzat a la ciutat alemanya de Wilhelmshaven, fins i tot s'ha convertit en una atracció turística, ja que hi arriben busos de turistes que en volen comprovar-ne l'estat desèrtic i fantasmal.


http://www.naciodigital.cat/noticia/62280/alemanya/tamb/seves/infraestructures/fantasma