dimarts, 12 de novembre del 2013

Cop de porta del PP a la cessió de la competència pel referèndum

12/11/2013

Dret a Decidir

"Saben quina serà la resposta del govern i del PP, i espero que en aquest cas també del PSOE", afirma el portaveu adjunt dels populars al Congrés


Mar Sabé

El portaveu adjunt del PP al Congrés, Rafael Hernando
El PP reitera el seu discurs en contra del diàleg amb Catalunya i la possibilitat de celebrar-hi la consulta sobiranista. Avui, el portaveu adjunt dels populars al Congrés, Rafael Hernando, ha declarat que és "absurd" pretendre que l’Estat cedeixi a Catalunya la competència per convocar un referèndum, "que és exclusiva de l’Estat".

Ha fet aquestes declaracions en una entrevista a RNE en resposta de la proposta que ha fet CiU, ERC, la CUP i ICV de demanar, mitjançant l’article 150.2 de la Constitució, la cessió de la competència a Catalunya per permetre la consulta sobiransita.

"Saben quina serà la resposta del Govern i del PP, i espero que en aquest cas també del PSOE: que la sobirania nacional és indivisible, sobre el tot d’Espanya no en pot decidir una part", ha afirmat Hernando.

El popular ha recordat les declaracions del president espanyol, Mariano Rajoy, d’aquest cap de setmana tancant les portes del diàleg amb Catalunya en aquest aspecte. “Aquest és un aspecte sobre el que ni tan sols dialogarem”, ha remarcat el portaveu adjunt popular.

Segons Hernando, "CiU s’ha equivocat" pretenent respondre als "problemes del futur i del present amb pràctiques del passat". En aquesta línia, el portaveu popular s’ha referit a Lluís Companys i a la seva declaració de la República Catalana l’any 1931, i ha etzibat: “Ja hi ha hagut polítics que el passat han actuat de manera insensata a Catalunya”.

Hernando celebra el "defalliment" de PSC i ICV

Hernando, alhora, ha celebrat el "cert defalliment que han mostrat alguns partits a l’hora de seguir CiU en el camí de demanar la cessió d’aquesta competència", fent referència a que el PSC s’ha desvinculat d’aquesta proposta, i ICV ha preferit que la presenti el Parlament, fet que provoca un allargament del procés.

http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2013/11/cop_de_porta_del_pp_a_la_cessio_de_la_competencia_pel_referendum_96962.php