dimarts, 12 de novembre del 2013

Interès d'Israel per la reivindicació sobiranista de Catalunya

12/11/2013

Dret a Decidir

Shimon Peres dedica prop d'una hora d'entrevista a Artur Mas, per analitzar la relació entre els dos països


Lluís Bou

Artur Mas i Shimon Peres, avui a Jerusalem
L'interès d'Israel pel procés sobiranista de Catalunya és evident. El president d'aquell país, Shimon Peres, ha dedicat aquest matí prop d'una hora al president de la Generalitat, Artur Mas, en la darrera jornada del mandatari català al Pròxim Orient. Peres, històric dirigent del laborisme israelià, ha tractat amb les màximes atencions la delegació catalana, que també estava formada pel conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, i l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias.

Mas ha explicat a Peres la voluntat catalana de tenir "el màxim poder polític" en el marc d'una Unió Europea que al seu entendre cada cop serà més una federació. Ha intentat donar normalitat al procés sobiranista català en el marc comunitari. El president d'Israel, de fet, ja és coneixedor de la realitat catalana des de fa anys, i havia mantingut contactes amb Jordi Pujol i Pasqual Maragall. La trobada s'ha fet en presència de l'ambaixador espanyol, Fernando Carderera.

El president català no ha demanat formalment a Peres suport a la independència de Catalunya, cosa que tampoc no era oportuna perquè no és el president del govern.

Després de l'entrevista amb Peres, Mas ha visitat el mur de les lamentacions, el Museu de l'Holocaust i diverses empreses.

http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2013/11/interes_d_israel_per_la_reivindicacio_sobiranista_de_catalunya_96963.php