dimarts, 12 de novembre del 2013

Montoro afirma ara que "Catalunya traurà Espanya de la crisi"

12/11/2013

Exportar

El ministre d'Hisenda es vanta de prestar línies de crèdit FLA a la Generalitat i l'entrevistadora li etziba: "Vostè va de salvador, oi?"


Lluís Goñalons


El ministre Cristóbal Montoro i la periodista Ariadna Oltra a l'entrevista

El titular espanyol d'Hisenda, Cristóbal Montoro, confia en el poder adquisitiu dels catalans per sortir de la recessió. "Espanya sortirà de la crisi, perquè Catalunya ens hi traurà", ha declarat en una entrevista a Els Matins de TV3. Montoro ha admès que el sector privat català és el gran exportador de l'Estat amb gairebé un terç del total emès. I afegeix que serà aquest flanc econòmic el que empenyerà l'Estat al creixement.

La periodista Ariadna Oltra ha preguntat al ministre sobre les inversions en infraestructures que l'Estat espanyol té pendents a Catalunya. El titular d'Economia ha tirat pilotes fora: "No són prioritàries i no ens trauran de la recessió". I tot seguit ha tirat floretes al sector privat català. Ha fiat la salut financera de l'Estat espanyol al sector exportador català que concentra el 28% de les vendes a l'exterior. També ha afirmat que Catalunya és una de les zones amb el poder adquisitiu més alt per la riquesa que genera i que per tant és "comprensible" que aporti més al cistell comú que altres territoris.

"Vostè va de salvador, oi?"


Durant l'entrevista, la periodista Ariadna Oltra ha pressionat el ministre d'Hisenda: "Vostè va de salvador, oi?". La pregunta ha arribat després que Montoro concentrés part del seu discurs a vanagloriar-se del crèdit que l'Estat espanyol brinda a la Generalitat a través del FLA (Fons de Liquiditat Autonòmic), línia de crèdit pel qual l'Estat cobra interessos. "Els mercats ens donen els diners a nosaltres i nosaltres els prestem a les comunitats autònomes perquè els mercats no es fien de les comunitats".

La Constitució eclipsa la consulta

Montoro ha seguit la línia retòrica del PP. "La consulta no es farà perquè no és acceptada en el marc jurídic de la Constitució", ha reiterat. El dirigent del PP ha insistit que la prioritat és sortir de la crisi i que no hi haurà consulta a Catalunya perquè no hi cap a la Constitució. Tot seguit, ha advertit que "els independentistes a Catalunya creuen que amb la secessió s'acabarà la crisi i no és així".


http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2013/11/montoro_afirma_ara_que_catalunya_traura_espanya_de_la_crisi_96959.php