divendres, 29 de novembre del 2013

Aguirre, sobre Catalunya: "El roce hace el goce"

29/11/2013

DRET A DECIDIR

La presidenta del PP de Madrid considera que la consulta és "un referèndum d'autodeterminació" i que "es fa trampa quan s'anomena dret a decidir"


Mar Sabé







La presidenta del PP de Madrid i expresidenta d’aquesta comunitat, Esperanza Aguirre, ha declarat en una entrevista a El món a Rac1 que "el roce hace el goce", en relació a les relacions entre Catalunya i Madrid. Segons Aguirre “fa falta més concòrdia, cors més units, tractar-nos més”.

Aguirre ha dit que no li “escandalitza” que hi hagi catalans que defensin la independència, però ha precisat que "ha de ser legal”. En aquest punt, s’ha mostrat “molt contenta” que el president Artur Mas digui que “respectarà la llei”, “perquè si no ho fa, hauria de ser jutjat”. “És com si em diu que si algú ha comès un assassinat ha de ser empresonat; les lleis s’han de complir”, ha considerat la dirigent popular.

Aguirre s’ha reiterat en el seu discurs en contra de la consulta sobiranista considerant que “el dret a decidir és una trampa perquè la decisió ja està presa”. “Jo l’anomeno referèndum d’autodeterminació”, ha sentenciat.

Tant els tertulians, Jordi Bosch, Carles Vilarrubí, Glòria Serra i Ernest Folch, com el propi conductor del programa, Jordi Basté, un cop finalitzada l’entrevista s’han mostrat contrariats per l’immobilisme d’Aguirre, i tots han remarcat la seva gran capacitat de dialèctica i d’evadir les preguntes per portar-les al seu terreny. “Avui li passes aquesta entrevista a algú partidari de la tercera via i s’adona que no hi ha res a fer”, ha conclòs Basté.


http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2013/11/aguirre_sobre_catalunya_el_roce_hace_el_goce_97327.php