dimarts, 22 d’octubre del 2013

L’ANC proposa encerclar demà el Palau de Pedralbes

22/10/2013

Dret a decidir

La concentració vol rebre els ministres d’Exteriors que participen en el Fòrum Econòmic del Mediterrani amb estelades "fent sentir el nostre clam de forma pacífica"


Nerea Rodríguez

Cartell de la campanya per encerclar demà el Palau de Pedralbes
La sectorial de Les Corts de l’Assemblea Nacional Catalana ha iniciat una campanya per encerclar demà el Palau de Pedralbes de Barcelona, on se celebrarà el Fòrum Econòmic del Mediterrani Occidental, amb la presència dels ministres d’Exteriors de deu països, entre ells l’espanyol, José Manuel García-Margallo.

La campanya aposta per realitzar un “comitè de benvinguda amb estelades”, i la concentració s’ha convocat demà a les 18hores amb l’objectiu de “donar la benvinguda als representants estrangers amb un bany d'estelades a l’entrada del Palau”.

La intenció és “fer sentir el nostre clam de forma pacífica”. Per això, l’ANC demana portar estelades. En el cartell realitzat per la convocatòria es pot veure el Palau de Pedralbes amb una estelada onejant al davant i s’hi pot llegir: “Rebem-los com es mereixen! Encerclem el Palau de Pedralbes. Dimecres 23 d’octubre a les 18h. #dimecresEncerclemPedralbes”.

Per la seva banda, García-Margallo, ha descartat avui que el president de la Generalitat, Artur Mas, pugui intervenir al Fòrum, ja que "fa molt de temps que es va tancar el programa". Segons el ministre, el suggeriment de modificar el programa a petició de la Generalitat "no ha estat ben acollit i obriria la possibilitat que qualsevol altra persona o delegació sol·licités intervenir-hi".

Tot i això, s'ha mostrat convençut que Mas "acudirà a rebre el president del Govern espanyol i l'acompanyarà, que és el que correspon en aquests temes", i que "les tensions ni s'agreugen ni disminueixen si sortim del que són les pràctiques habituals", en aquest cas la intervenció dels ministres dels Estats membre.


http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2013/10/l_anc_proposa_encerclar_dema_el_palau_de_pedralbes_96621.php