divendres, 5 d’abril del 2024

Puigdemont deixa Waterloo i es trasllada a viure a Catalunya Nord


 

 

PAÍS

 

 

S'ha instal·lat a la comarca del Vallespir, on es va traslladar aquesta Setmana Santa

 

 

 

 

 



Redacció

05.04.2024 - 17:23

Actualització: 05.04.2024 - 18:02

 

 

 

Carles Puigdemont ha deixat la Casa de la República a Waterloo (Bèlgica) per instal·lar-se a la comarca del Vallespir, a Catalunya Nord, on s’ha traslladat aquesta Setmana Santa. Tot i el trasllat, la Casa de la República de Waterloo continuarà com a institució, segons que han confirmat fonts de l’entorn de Puigdemont a VilaWeb.

Així ho expliquen fonts de Junts, que assenyalen que el president i candidat de la formació a les eleccions a Catalunya té intenció de fer bona part de la campanya electoral de forma presencial i sense pantalles, a diferència de convocatòries electorals anteriors. De fet, Puigdemont ja va anunciar la seva candidatura el passat 21 de març a Elna, i demà presentarà la seva llista –que ja s’ha sabut avui– en aquest mateix municipi.

El president s’ha traslladat a viure en una casa a la comarca del Vallespir, en un municipi a concretar, que es troba a aproximadament tres quarts d’hora en cotxe d’Amer (Selva), on tenia la residència abans de marxar a l’exili l’octubre del 2017. Segons fonts de Junts, el candidat de la formació a les eleccions a Catalunya ja ha mantingut reunions sectorials diàriament i ha rebut personalitats de diversos sectors a la casa del Vallespir d’ençà que s’hi traslladà.

Retorn des de la Catalunya del Nord

El trasllat al Vallespir suposa que, en cas de tornar al Principat, Puigdemont travessaria la frontera administrativa des de la Catalunya Nord. Durant l’acte de presentació de la seva candidatura a Elna, el president ja va assegurar que tenia intenció de tornar de l’exili definitivament per a assistir al debat d’investidura al parlament, encara que pogués córrer el risc de ser detingut en cas que la justícia espanyola no apliqués la llei d’amnistia.

Presentació de candidatura demà a Elna

Demà, Puigdemont farà un nou acte públic a Elna per a presentar la seva candidatura a les eleccions a Catalunya, per la qual Junts explica que ja hi ha uns 1.300 inscrits.

A banda de l’empresària tecnològica Anna Navarro com a número dos, destaca l’aposta per Josep Rull com a número tres, i l’actual presidenta del parlament, Anna Erra, com a número quatre. Els segueixen el fins ara president del grup de Junts al parlament, Albert Batet; l’escriptora Ennatu Domingo, que s’inscriu com a independent; i el portaveu del partit, Josep Rius. L’ex-batlle de Barcelona, Xavier Trias, tancarà simbòlicament la llista.

 

 

 

ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://www.vilaweb.cat/noticies/puigdemont-deixa-waterloo-i-es-trasllada-a-viure-a-catalunya-del-nord/