dimecres, 17 de gener del 2024

Boye confia que la Fiscalia acabi actuant davant els papers de l'Operació Catalunya: "Són casos documentats"

 

 

PAPERS SECRETS

 

 

Boye ha demanat que "la justícia actuï de veritat" davant les proves documentades que s'han fet públiques 

 

 

Alba Solé Ingla
Foto: Europa Press
Barcelona. Dimecres, 17 de gener de 2024. 10:03
Actualitzat: Dimecres, 17 de gener de 2024. 10:08
Temps de lectura: 2 minuts 








L'advocat Gonzalo Boye s'ha sumat a l'allau de crítiques i estupefacció davant les revelacions dels papers secrets de l'Operació Catalunya que ha publicat El Nacional.cat aquesta setmana. El lletrat, en declaracions al programa El Món a RAC1, ha lamentat que "tot el que s'intuïa ha acabat sent cert o pitjor". L'advocat de Carles Puigdemont, entre d'altres afectats pel procés, ha explicat que, per ara, tant el cas de l'exmajor dels Mossos d'Esquadra, Josep Lluís Trapero, i el del president a l'exili porten al mateix fiscal. Davant la gravetat dels fets revelats per aquest diari i estan documentats i provats, Boye confia que la Fiscalia "en breus acabi actuant". "No em puc imaginar que en un estat democràtic i de dret on estiguin documentats aquests casos, no acabi passant res", ha subratllat.

El fiscal al qual es refereix en el cas de Puigdemont és José Grinda, el qual l'investigava per la seva gestió quan va ser alcalde de Girona. Es tractava d'una transferència en la decisió de fons del cànon municipal d'aigua per comprar una col·lecció d'obres d'art per al consistori entre 2013 i 2014. Posteriorment, el Suprem va arxivar la causa.

Boye ha recordat que els papers secrets sobre l'Operació Catalunya que s'han fet públics no només afecten personalitats com Puigdemont i Trapero (aquest últim ha anunciat aquest dimecres al matí que denunciarà la persecució injusta que ha patit), sinó que també afecta persones com

Sol Daurella, la família Sumarroca, Sandro Rosell o la Banca Privada d'Andorra. L'advocat ha recalcat que "moltes altres persones hem estat víctimes d'aquestes mateixes trames que, quasi sempre, condueixen a les mateixes persones". Gonzalo Boye ha demanat que els mitjans de comunicació "juguin el seu paper essencial i ho posin damunt la taula i que la justícia actuï de veritat".

Boye s'ha referit al cas de Trapero perquè aquest ha anunciat, just abans de l'entrevista a l'advocat, que denunciarà als tribunals el que considera una "persecució injusta" després que El Nacional.cat revelés aquest dilluns que l'exmajor dels Mossos va ser assenyalat pel ministeri de l'Interior de Jorge Fernández Díaz i la seva policia patriòtica, amb un muntatge en el qual intentaven implicar-lo en un suposat cas de tràfic de drogues i el vinculaven al clan de la família Jodorovich. 

L'extorsió de la policia del PP

Precisament aquest dimecres, ElNacional.cat publica una nova entrega amb novetats sobre l'Operació Catalunya i, en aquest cas, sobre l'extorsió practicada per part de la policia patriòtica del PP. Aquest diari relata el cas de la Banca Privada d'Andorra (BPA), intervinguda i, finalment, dissolta arran de l'acció de la policia del PP; un cas que s'ha denunciat als jutjats d'Andorra i d'Espanya i que, per ara, cap jutge de l'Audiència Nacional vol admetre.

 

 

 

ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://www.elnacional.cat/ca/politica/boye-confia-fiscalia-actuant-papers-operacio-catalunya-casos-documentats_1146915_102.html