dilluns, 4 de desembre del 2023

Va per llarg i n’hi ha per a tots

 

 

EL VORAVIU

 

Rodalies fa tan bona pinta amb el nou ministre com amb la ministra sortint 

 

 

Opinió

 

 

 

 Al mes de febrer es va saber que els trens nous que havien d’arribar a Astúries i Cantàbria aquest 2023 anirien amb un retard de quatre anys perquè no s’havien pres bé les mides, no passaven pels túnels i s’havien de redissenyar. O els trens eren amples o els túnels, estrets. Quinze dies de polèmica, es destitueix un parell de subalterns i se signa un acord amb els dos governs autonòmics. 

Durant els quatre anys que trigaran a arribar els trens dissenyats a partir de mides ben preses, Rodalies serà de franc per als ciutadans d’Astúries i Cantàbria. Ara la ministra Sánchez ja no és al ministeri i, en lloc de l’exalcaldessa de Gavà, el traspàs de Rodalies (integral) que vàrem signar a canvi de la

investidura de Sánchez s’haurà de negociar amb l’exalcalde de Valladolid. 

Ai festa! El nou ministre no ha defugit l’embat i ha vingut fins aquí a parlar-ne públicament. N’ha dit dues de bones. La primera, que va per llarg. La segona, que n’hi haurà per a tothom. Que no han de fer res més que demanar-ho i totes les comunitats autònomes que vulguin Rodalies tindran Rodalies. 

És el mateix ministre que fa quatre dies, en una reunió amb els sindicats de Renfe i Adif, els va convèncer per desconvocar la vaga preventiva que havien convocat per protegir els drets dels treballadors en el traspàs “integral”. Potser seria més senzill fer com els càntabres i Revilla: dir a Madrid que es confitin Rodalies i que ens ho facin de franc. Peix al cove per peix al cove!

 

 

 

ENLLAÇ ARTICLE :

https://www.elpuntavui.cat/opinio/article/8-articles/2362012-va-per-llarg-i-n-hi-ha-per-a-tots.html