dimarts, 3 d’octubre del 2023

 

 

MENÚ EXPRÉS  D'AVUI

 


'ElNacional.cat' et porta les cinc notícies més destacades d'aquest 3 d’octubre 

 

Alba Domingo
Barcelona. Dimarts, 3 d'octubre de 2023. 14:17
Temps de lectura: 1 minut 





 

 


Què està passant aquest dimarts 3 d’octubre? Des d'ElNacional.cat et portem cinc titulars destacats de la jornada. Posa’t al dia amb la selecció de notícies essencials d'avui amb aquest vídeo de menys de dos minuts:

 

 LINK VIDEO : https://cdn.jwplayer.com/previews/ERzkziJD 

 

Què està passant aquest dimarts 3 d’octubre? Des d'ElNacional.cat et portem cinc titulars destacats de la jornada. Posa’t al dia amb la selecció de notícies essencials d'avui amb aquest vídeo de menys de dos minuts:

Segona jornada negra a Rodalies

Catalunya viu per segon dia consecutiu un caos absolut a Rodalies, que poc a poc recupera el servei. Avui, l’R3 no ha circulat durant hores R2 Sud, l’R2 Nord, l'R11 i tots els regionals provinents de Tarragona han registrat retards de fins a una hora per incidències a la infraestructura. Això no és tot: també s’ha interromput la circulació d'AVE entre Madrid i Barcelona per problema a la catenària. Entre els usuaris, cares molt i molt llargues.Més pressió i condicions a Sánchez per formar govern.

 

Més pressió i condicions a Sánchez per formar govern

Pendents que aquesta tarda el Rei encarregui a Pedro Sánchez la formació de govern. Es desconeix si també hi haurà data d’investidura. Mentrestant, Sumar diu que l’acord amb el PSOE “està lluny de tancar-se” i demana a Junts i ERC ser “responsables” amb les negociacions; Coalició Canària s’obre ara a negociar amb Sánchez i nerviosisme al PP per una possible repetició electoral.

 

Villarejo assegura haver “parlat” dels GAL amb Felipe González

L’excomissari José Manuel Villarejo admet haver parlat amb l’expresident Felipe González i l’exministre de Justícia Enrique Múgica, tots dos del PSOE, dels GAL, els Grups Antiterroristes d’Alliberament que van practicar el terrorisme d’estat contra ETA als 80. Assegura que deien que “el millor etarra era l’etarra mort”. Tot i això, diu que González “mai no li va parlar d’una manera directa ni concisa”.

 

L'atur baixa al setembre a Catalunya

Catalunya tanca el mes de setembre amb menys atur que l'agost, en contra de la tendència a Espanya. En concret, ha baixat un 1,02% i ara mateix hi ha 3,7 milions d’afiliats a la Seguretat socials i 347.000 aturats, la xifra més baixa en un mes de setembre des del 2007.

 

Temps estable, assolellat i càlid 

Dimarts de sol arreu del territori, però amb temperatures una mica més baixes. Aquesta tarda podria caure algun xàfec de caràcter molt aïllat al Pirineu. De cara a demà, continua l’estabilitat i un l'ambient molt suau per l'època de l'any

 

 

 

ENLLAÇ´NOTÍCIES :

https://www.elnacional.cat/ca/societat/caos-rodalies-investidura-atur-mes-5-temes-moment_1103898_102.html