dimecres, 6 de setembre del 2023

Destapen un nou cas de policia infiltrat en el referèndum de l'1-O

 

 

Un agent de la 28a promoció amb el nom de 'Sergio' s'hauria infiltrat en moviments de Madrid 

 

 

Vicenç Pagès
Foto: ACN
Barcelona. Dimecres, 6 de setembre de 2023. 10:43
Actualitzat: Dimecres, 6 de setembre de 2023. 11:30
Temps de lectura: 2 minuts  

 

 

 


 

 

 

Nou cas de policia infiltrat. Es tracta del 'Sergio', un agent de la 28a promoció del cos de policia espanyola que ha estat infiltrat durant sis anys en els moviments socials de Madrid. De fet, fins i tot va arribar a desplaçar-se a Catalunya, participant en el referèndum del Primer d'Octubre en una escola electoral de Barcelona o en una manifestació antirepressiva el 2 de febrer de 2020. 

 

Segons destapa La Directa, juntament amb el mitjà El Salto, en 'Sergio' es va graduar a l'acadèmia de policia d'Àvila el 6 de juny del 2014, amb la presència del director general de la Policia Ignacio Cosidó, el secretari d'Estat de Seguretat Francisco Martínez i l'aleshores diputat provincial pel Partit Popular Pablo Casado. Uns mesos més tard, el ministeri de l'Interior ja li va atorgar un DNI fals amb el nom de Sergio Manuel Botana Fernández i va ser quan va aterrar a la capital de l'Estat provinent de Galícia. 

 

Inicis a Madrid

A Madrid, en 'Sergio' va anar a parar al barri de Moratalaz per involucrar-se en un banc d'aliments. De fet, fins i tot va participar en accions de desobediència civil i es va tancar en una oficina de Bankia de Madrid en el marc d'una protesta contra l'entitat. Dos col·lectius on es va infiltrar són Distrito 14 i el Moviment Antirepressiu de Madrid. Fins i tot, hauria mantingut relacions d'amistat i sexoafectives amb nombroses persones, compartint habitatge amb un company de militància. 

 

Participació en moviments independentistes

Dos dels episodis als quals va participar a Catalunya va ser el referèndum del Primer d'Octubre del 2017. Aleshores, en 'Sergio' es va traslladar a Barcelona amb un grup d'activistes de Madrid per defensar un dels col·legis electorals ubicat a l'escola El Carmel del districte d'Horta-Guinardó de Barcelona. De fet, en el mateix centre i sota l'organització dels CDR també va assistir-hi un grup d'Euskal Herria. Tot i això, en aquest centre no es va produir cap intervenció dels antiavalots. 

 

Tres anys més tard, un 2 de febrer de 2020, en 'Sergio' es va tornar a traslladar a Barcelona. L'infiltrat es va fer una fotografia davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) juntament amb altres manifestants que sostenien un cartell amb el lema de "Teixint la República". La marxa, sota el lema "Absolució encausades" es va celebrar tres dies abans de l'inici del judici contra catorze persones que el 23 de febrer del 2018 s'havien encadenat a les escales del Palau de Justícia. 

 

Es tracta del sisè cas d'infiltració d'un policia a moviments d'esquerres. Tot i això, a diferència del Marc Hernández, Dani Hernández, Ramón Martínez i Maria Amengual, en 'Sergio' no pertany a la 33a promoció de policies espanyols, sinó que es va graduar a l'acadèmia d'Àvila 5 anys abans. 

 



 

ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://www.elnacional.cat/ca/politica/destapen-nou-cas-policia-infiltrat-referendum-1-o_1088598_102.html