dimecres, 6 de setembre del 2023

Jenni Hermoso declara davant la Fiscalia i formalitza la denúncia contra Luis Rubiales per agressió sexual

 

 

CAS RUBIALES

 

 

La jugadora espanyola va comparèixer aquest dimarts a la seu de la Fiscalia General de l'Estat 

 

 

Marta Sánchez Iranzo
Barcelona. Dimecres, 6 de setembre de 2023. 14:58
Temps de lectura: 2 minuts  

 

 


 

 

 

La jugadora de la selecció espanyola de futbol, Jennifer Hermoso, va formalitzar en persona aquest dimarts la seva denúncia contra el president suspès de la Real Federació Espanyola de Futbol (RFEF), Luis Rubiales, pel petó a la boca forçat que li va fer durant la celebració de la final del Mundial. Segons ha avançat eldiario.es Hermoso va comparèixer a la seu de la Fiscalia General de l'Estat davant la tinenta fiscal de l'Audiència Nacional, Marta Durántez. La seva declaració és imprescindible perquè la Fiscalia pugui actuar contra Rubiales en el jutjat.

 

La Fiscalia General de l'Estat ha confirmat, aquest dimecres, que Hermoso va presentar la denúncia. I ha assegurat que ara la Fiscalia de  l'Audiència Nacional presentarà querella contra Rubiales per agressió sexual. Hi afegeix que la declaració va tenir lloc en la Fiscalia General de l'Estat "per a protegir la privacitat de la víctima".

 

Requisit complert

En concret, la Fiscalia va detallar, a finals d’agost, que després de saber que el petó de Rubiales no va ser consentit, va oferir accions a la jugadora futbolista perquè l’article 191.1 del Codi Penal estableix que “per a procedir pels delictes d'agressions, assetjament o abusos sexuals, serà precisa denúncia de la persona agreujada, del seu representant legal o querella del ministeri fiscal, que actuarà ponderant els legítims interessos en presència”.  A més, la competència és de la Fiscalia de l’Audiència Nacional perquè els fets van passar a l’estranger.

 

Així, la Fiscalia va dictar un decret per oferir accions a Hermoso, a la qual se li va donar 15 dies, per formalitzar la seva denúncia, tal com va fer dimarts. Un cop es presenti la querella al jutjat, serà un magistrat de l'Audiència Nacional qui resolgui si l'admet a tràmit en considerar que hi ha indicis o no delictius.

 

Possible càstig

La Fiscalia va anunciar que investigava el directiu de futbol per l'article 178 del Codi Penal. Aquest estableix que: "Serà castigat amb la pena de presó d'un a quatre anys, com a responsable d'agressió sexual, el que cometi qualsevol acte que atempti contra la llibertat sexual d'una altra persona sense el seu consentiment." 

 

Sense ser destituït

Paral·lelament, el govern espanyol no ha aconseguit la destitució de Rubiales. El president de la UEFAAleksander Ceferin, va declarar que el petó no consentit del president de la Federació Espanyola de Futbol (RFEF) cessat, Luis Rubiales, va fer la futbolista Jenni Hermoso a la celebració del Mundial femení, és "inapropiat", però descartava cessar-lo com a vicepresident de la màxima autoritat del futbol a Europa.

 

 

 

 

ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://www.elnacional.cat/ca/societat/jenni-hermoso-declara-davant-fiscalia-formalitza-denuncia-luis-rubiales_1088841_102.html