dimecres, 21 de juny del 2023

La policia espanyola deté la batllessa Aurora Carbonell (ERC) en l’operatiu de Sitges

 

 

SOCIETAT - POLICIA I JUSTÍCIA

 


En l'operació s'investiguen tretze persones · A part de Carbonell, la policia ha detingut un regidor d'ERC i tres funcionaris

 

 

Agents de la policia espanyola s'emporten detinguda la batllessa Aurora Carbonell (ACN)

 

 

 

Redacció   

21.06.2023 - 10:32

Actualització: 21.06.2023 - 13:16

 

 

La policia espanyola ha detingut la batllessa de Sitges, Aurora Carbonell (ERC); un regidor, Jaume Monasterio (ERC); i tres funcionaris, entre els quals el secretari municipal. A primera hora del matí, agents de la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal han entrat i escorcollat unes quantes dependències del consistori, entre les quals la seu central, l’Àrea de Promoció i Territori i el Departament d’Informàtica. Segons l’agència ACN, hi ha tretze investigats —la batllessa i vuit regidors (d’aquest mandat i de l’anterior, quan el batlle era Miquel Forns de CiU)— per delictes de prevaricació, malversació i falsedat documental en l’adjudicació de subvencions i contractes.

 

 

 


 


A consultes de VilaWeb, la policia espanyola no ha volgut confirmar els detalls de la investigació, ni tan sols si les diligències giren entorn d’adjudicacions i contractes menors amb la Taula del Tercer Sector d’Acció Social de Sitges-Garraf i una cooperativa. Així mateix, tampoc no ha donat detalls sobre les detencions, però la periodista Anna Punsí ha publicat a Twitter imatges dels agents emportant-se Carbonell, Monasterio i els tres funcionaris.


La causa la dirigeix el jutjat número 8 de Vilanova i la Geltrú. Segons l’agència Europa Press, va començar fa més d’un any i se centra en “contractacions de serveis públics diversos de fa 3 o 5 anys pel cap baix”, de manera que l’operació també afecta el govern de Miquel Forns (CiU). L’Ajuntament de Sitges no ha respost a les consultes de VilaWeb sobre l’operació policíaca.




 

ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://www.vilaweb.cat/noticies/agents-policia-espanyola-registren-dependencies-ajuntament-sitges/