dijous, 29 de juny del 2023

Convocada una manifestació independentista per boicotejar l'acte de la Família Reial a la Selva

 

 

MONARQUIA

 

 

La Coordinadora Antimonàrquica reacciona així a l'entrega dels premis Princesa de Girona a Caldes de Malavella 

 

 

Nura Portella
Foto: Europa Press
Barcelona. Dimecres, 28 de juny de 2023. 20:13
Actualitzat: Dimecres, 28 de juny de 2023. 20:14
Temps de lectura: 2 minuts  

 

 

Catalunya no té Rei

 

 

 

"Una oportunitat que no podem deixar perdre", així ha descrit Quim Tell, de la Coordinadora Antimonàrquica, la manifestació que ha convocat aquesta entitat per boicotejar l'acte d'entrega dels Premis Princesa de Girona a Caldes de Malavella. Aquests se celebraran el pròxim dimecres 5 de juliol i en la cerimònia està previst que hi participi la plana major de la Família Reial espanyola: Felip VI, la reina Letícia, l'hereva Elionor i la seva germana la infanta Sofia. En els últims anys, aquest esdeveniment havia tingut lloc a Barcelona, però enguany la monarquia ha decidit tornar-los cap a Girona, tot i que no a la ciutat sinó a un hotel proper a Caldes de Malavella. "Tenen la batalla perduda a Girona. Han de destinar uns recursos molt grans per fer els actes aquí, envoltats de policia", ha apuntat Tell en declaracions a ElNacional.cat, assegurant que la monarquia s'amaga cada cop que ha de fer un acte a aquesta zona del país. 

 

Segons ell, la intenció dels Borbons és recuperar Girona, un territori que van perdre el 3 d'octubre amb el discurs del rei contra l'independentisme. "És el segon punt monàrquic de l'Estat, juntament amb Astúries, però per ells, Girona grinyola. Aquí hi ha una gran majoria independentista i que encara és més gran si els hi sumes els que se senten espanyols, però són republicans", resumeix Tell, demostrant que la Família Reial no és benvinguda. Aquesta concentració convocada per la Coordinadora Antimonàrquica està prevista per dimecres 5 de juliol a les 18h a la sortida de Caldes de Malavella, per després anar caminant fins al club de golf, on se celebra l'entrega de premis. Tell reconeix que les circumstàncies fan que sigui difícil que sigui una manifestació multitudinària, un dimarts tarda del mes de juliol a un municipi on és difícil accedir amb transport públic, però confia que si finalment s'acaba fent una crida nacional, des dels diferents partits i entitats independentistes, aquesta pot ser un èxit: "Nosaltres estem molt motivats".  

 

Protegir Girona "de la monarquia neofranquista i corrupta"

L'objectiu de la coordinadora és aconseguir boicotejar l'acte i que s'arribi a suspendre. Tell recorda que no seria el primer cop que això acaba passant, posant com a exemple un esdeveniment de la mateixa Fundació que s'havia de celebrar a l'escola Vedruna de Girona. Les famílies van avisar la coordinadora i aquesta va organitzar una manifestació per evitar-ho sota el lema "Girona no té rei". El mateix Tell va acabar detingut en aquella concentració, hores més tard va ser posat en llibertat, però van aconseguir que l'acte de la Fundació Princesa de Girona, títol que ostenta l'hereva, juntament amb el d'Astúries no se celebrés a aquesta escola. 

 

"El que nosaltres volem és protegir les comarques de Girona de la plaga bíblica que és la monarquia neofranquista i corrupta, evitant aquests actes amb manifestacions i intentant desmantellar la seva infraestructura", resumeix Tell, assegurant que cada cop que els Borbons pretenguin fer un acte a aquest territori, ells respondran amb una nova convocatòria. L'any passat, tot i que els premis es van entregar a Barcelona, Elionor i Sofia, encara menors d'edat totes dues, van protagonitzar un acte en solitari al Museu Dalí, a Figueres. Tot i que llavors es va convocar una protesta, els Mossos van impedir-la.

 

 

 

 

ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://www.elnacional.cat/ca/politica/convocada-manifestacio-independentista-boicotejar-acte-familia-reial-selva_1052748_102.html