dijous, 1 de juny del 2023

A l’atenció d’Oriol Junqueras i Marta Rovira

 

 

OPINIÓ

 

 

És ara el moment de recosir la coordinació amb la resta de partits independentistes catalans i les entitats de la societat civil  

 



Joan Puig

 

 

 

 

Apreciats companys. President i Secretaria General d’ERC

Aquest és la proposta d’un veterà militant republicà per recuperar l’autèntica ERC, vist el negatiu resultat de les eleccions municipals i davant la convocatòria d’eleccions al Regne d’Espanya. Amb tota sinceritat i modèstia us proposo el següent, per si ho voleu tenir en consideració.

 

– Reconèixer l’error estratègic d’aquests darrers anys i pactar-ne una de nova, d’estratègia, que posi la independència i la unitat dels actors independentistes al capdavant del partit

 
Garantir un acord amb Junts a Barcelona, amb l’alcaldia per a en Xavier Trias, i amb l’entrada

d’ERC al govern municipal de la capital de Catalunya

 
Evitar tot pacte que afavoreixi el PSC arreu del territori i pactar amb les forces independentistes i sobiranistes, tant als ajuntaments com a les diputacions i els consells comarcals.

 
Intentar un acord a la Diputació de Barcelona amb Junts, Tot per Terrassa (TxT) i Comuns per deixar el PSC a l’oposició juntament amb PP i V🤢x.

 
Valorar la proposta de llista unitària que ha ofert Junts de cara al 23 de juliol o maneres semblants (Entesa al Senat..). Cal parlar-ho en profunditat com a primera acció per recompondre la unitat estratègica. Cal enraonar entre independentistes. 

 

 

En tot cas, cal anar a Madrid amb un discurs netament independentista. Anar al Congreso del país veí solament amb idea d’aturar l’extrema dreta és un suïcidi polític que solament beneficia el PSC, exactament com ha passat ara a les municipals. A les eleccions espanyoles, cal que s’hi presentin candidats i candidates netament independentistes i escollits per la militància i amb un discurs clar i contundent i desobeint el govern espanyol, i amb una lluita en defensa de la llengua catalana. És ara el moment de recosir la coordinació amb la resta de partits independentistes catalans i, si es vol, també amb els de la resta de nacionalitats històriques de l’estat, per plantejar una ruptura total contra qualsevol govern espanyol que, com sabem de sobres, sigui d’esquerres o dretes mai no ens donarà res en clau catalana.

 

 

 

 

 

ENLLAÇ ARTICLE :

https://www.larepublica.cat/opinio/a-latencio-doriol-junqueras-i-marta-rovira/