dilluns, 17 d’abril del 2023

El Rosselló no és Catalunya per TV3 (i tampoc el saben situar al mapa)

 

 

IDENTITAT

 

 

Ni tan sols Catalunya del Nord, ja que diferencien entre "Rosselló" i "Catalunya"

 

 

Identitat

 

Redacció

 

 

Mapa del \'TN\' de TV3 dels incendis del nord de Catalunya, el 16 d\'abril del 2023 Autor/a: @gcapdevila

 

 

 

 

Catalunya viu immersa en una greu onada d'incendis. Un dels més importants està al nord del país, amb un miler d'hectàrees cremades.

 

El 'TN' de TV3 ha informat del drama que viu la població amb un mapa ple d'incorreccions. Tal com ha denunciat l'editor de la revista 'Esguard', Germà Capdevila, en pantalla apareix "Rosselló" i a la banda sud de la frontera, "Catalunya", on hi hauria de figurar la impressió d'"Alt Empordà", que és el que correspondria, perquè com indica Capdevila: "Ambdues comarques són Catalunya".

 

 

 

 

 


Però el cúmul de despropòsits que conté el mapa és més gran. El Rosselló no toca amb l'Alt Empordà, per tant,

el nom que hi hauria de figurar és el Vallespir, que sí que hi limita, un error que ha detectat l'escriptor i guionista, Enric Gomà. 

 

 


I per reblar-ho, el periodista Aleix Renyé ha observat que el grafista ha inserit una flama per indicar l'incendi de l'Alt Empordà a la Cerdanya. 

 

 

 



 

ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://www.racocatala.cat/noticia/59156/rossello-no-catalunya-tv3-tampoc-saben-situar-mapa?id_butlleti_enviar=3210&utm_source=butlleti_article&utm_medium=butlleti&utm_campaign=rossello-no-catalunya-tv3-tampoc-saben-situar-mapa