dimecres, 25 de gener del 2023

Un informe del Bundestag diu que Espanya va espiar il·legalment Puigdemont a Slesvig-Holstein

 

 

PAÍS - PRINCIPAT

 

 

El document avisa que cal tenir permís del govern per a poder fer ús de programes d'espionatge com Pegasus en territori alemany

 

 


 

 

 

ACN

25.01.2023 - 13:40

Actualització: 25.01.2023 - 13:52

 

 

Alemanya sospita que les autoritats espanyoles van utilitzar de manera il·legal programes d’espionatge quan es va detenir Carles Puigdemont, a l’estat de Slesvig-Holstein. En un informe publicat pel Bundestag, la cambra recorda que la detenció va comptar amb la participació del Centre Nacional d’Intel·ligència (CNI), tot assegurant que va punxar telèfons i va fer ús dispositiu de localització per determinar la posició del vehicle de Puigdemont.

 

Segons el document, aquesta vigilància seria il·legal a Alemanya. “Les activitats d’intel·ligència provinents d’altres serveis estrangers són fonamentalment inadmissibles com un exercici de poder d’un estat estranger a menys que el govern ho autoritzi”, assegura.

 

Ara bé, a consultes del Bundestag, el govern alemany d’aleshores, encapçalat per Angela Merkel i format per la coalició entre els

democratacristians i els socialdemòcrates, va assegurar que no tenia cap mena de constància de l’espionatge contra Puigdemont, ni de l’actuació dels serveis secrets espanyols.

 

 

 

ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://www.vilaweb.cat/noticies/informe-bundestag-espanya-espiar-illegalment-puigdemont-detencio/