divendres, 27 de gener del 2023

Indignació a la xarxa per l’acomiadament de Manel Vidal i la censura de TV3

 

 

Nombroses personalitats han compartit missatges de solidaritat amb l’humorista censurat i han condemnat la deriva de la televisió pública catalana

 

 

Carme Garau 27/01/2023

 

 

 

Manel Vidal al programa 'Zona Franca' de TV3 | CCMA

 


L’acomiadament de Manel Vidal i la censura d’un gag sobre el PSC a TV3 han provocat una onada de reaccions a les xarxes socials. Si bé des de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) s’argumenta que “s’han traspassat els límits” en establir una comparació entre el partit socialista i els nazis, nombroses personalitats catalanes han defensat el gag i la crítica legitima a un partit que en incomptables ocasions ha demostrat ser més conservador que progressista.

 

Entre d’altres, la diputada de la CUP Eulàlia Reguant, ha criticat que TV3 no vulgui que es vegi el gag. “Doncs el compartirem”, ha avisat, tot traslladant el seu suport a l’humorista acomiadat.

 

 

 



L’humorista Òscar Andreu ha carregat contra la doble vara de mesura a l’hora de jutjar si una crítica política pot emparar-se en la llibertat d’expressió. En aquest sentit, denuncia que

els unionistes tinguin carta blanca per insultar l’independentisme, perquè els protegeix “el nacionalisme d’estat, la llibertat d’expressió i els límits de l’humor”. En canvi, si com a independentista fas un gag, acabes al carrer.

 

 

 

 


El fotoperiodista especialitzat en moviments d’extrema dreta Jordi Borràs també ha defensat el gag de Manel Vidal. En una piulada, ha recordat que membres del PSC van cofundar Societat Civil Catalana amb un exmilitant del Partido Español Nacional Socialista i que quadres socialistes es manifestaven amb nazifeixistes de Democracia Nacional entre 2017 i 2018. “Trobo que el gag de Manel Vidal és un bon retrat de la realitat”, ha reivindicat. 

 

 


Igualment, el periodista Xavier Aldekoa ha assenyalat la desproporcionalitat de les mesures de TV3: “És humor. Irreverent, provocador, transgressor, incendiari… però humor”. En canvi, ha advertit, “la censura mai fa gràcia”. 

 

 


L’exdiputat Antonio Baños ha mostrat el seu suport a l’humorista. “Pel que necessitis, aquí estem Puta cal Viva España”, ha publicat. 

 

 


La plataforma Octuvre també ha compartit el fragment censurat i ha animat a tothom a visualitzar-lo. “Això és el que passa quan directius i presentadors “estrella” de TV3 comprem el discurs de Ciudadanos contra TV3″, ha condemnat. 

 

 


Així mateix, el creador d’Octuvre i exdiputat al Congrés, Albano-Dante Fachín, ha qualificat la situació de “155 permanent” i “aplicat des de Catalunya”. “Tenir un govern totalment agenollat davant el Regne d’Espanya té conseqüències. La TV3 despolititzada que sempre havia volgut Ciudadanos, avança imparable”, ha constatat. 

 

 


El cantautor Lluís Llach també ha reaccionat amb indignació. “Però de què van? Un escàndol“, ha afirmat, tot qüestionant que ja es fa crítica política en programes com Polònia. 

 



 

 

ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://www.larepublica.cat/noticies/indignacio-a-la-xarxa-per-lacomiadament-de-manel-vidal-i-la-censura-de-tv3/