dijous, 19 de gener del 2023

[EN DIRECTE] Milers de persones marxen pel centre de Barcelona cap al consolat francès

 

 

PAÍS - PRINCIPAT

 

Milers de persones manifestants en la concentració unitària de l'independentisme · Aragonès participarà en l'acte de recepció de la cimera 

 


 

 

Redacció

19.01.2023 - 11:47

Actualització: 19.01.2023 - 11:48

 

Milers de manifestants –30.000, segons l’organització– participen en la manifestació unitària contra la cimera entre Sánchez i Macron, que es fa al Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC). La concentració, convocada per l’ANC, Òmnium i el Consell de la República, juntament amb una trentena d’entitats, ha omplert el peu de Montjuïc i l’avinguda de Maria Cristina. Tots els partits independentistes, inclosa ERC, han donat suport a la mobilització. Ara, quan Oriol Junqueras ha abandonat la protesta, ha estat escridassat per uns quants manifestants.

 

En la cimera, Pedro Sánchez i Emmanuel Macron –que fa parada i fonda a Barcelona enmig de la vaga general a l’estat francès per l’augment de l’edat de jubilació i la reforma de les pensions– tractaran qüestions fonamentals per a tots dos estats, com ara les interconnexions, qüestions migratòries i el suport a Ucraïna. Segons fonts del govern espanyol, també parlaran de la reobertura dels vuit passos fronterers secundaris que París va tancar durant la pandèmia, com ara el del coll de Banyuls, que fa mesos que parteix el país en dos. Després de la cimera, Sánchez acompanyarà Macron en una visita privada al Museu Picasso —cap a les 16.00—, en la qual també participarà Colau, però no pas el president Aragonès, que no hi ha estat convidat.

Cap al migdia, l’esquerra independentista, amb els CDR, Poble Lliure, la Forja, Arran i el SEPC al capdavant, han convocat una manifestació alternativa, si bé prèviament havien donat suport a la unitària. Aquesta mobilització sortirà de les Torres Venecianes i és previst que marxi fins al consolat francès, situat a la ronda de la Universitat, a tocar de la plaça de Catalunya.

Milers de persones es dirigeixen cap al consolat francès

 


 


 

 









ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://www.vilaweb.cat/noticies/cimera-macron-sanchez-barcelona-directe/