divendres, 8 d’abril del 2022

ERC i Junts es barallen, i el PSC ho guanya tot

 

 

"El que cal és assolir la plena independència del regne d’Espanya i aleshores s’hauran guanyat el dret a lluitar per l’hegemonia dins la República Catalana." 


 

Joan Puig 07/04/2022

 

 

El líder d'ERC Oriol Junqueras i el líder de JxCat Carles Puigdemont a Waterloo, a Bèlgica, el 7 de juliol de 2021. (Horitzontal)

 

 


Quasi cinc anys després de la victòria democràtica de l’1-O s’acosten unes eleccions municipals (maig 2023) i malgrat que d’entrada no semblin substancials, haurien d’estar en el full de ruta de totes les entitats de la societat civil i dels partits independentistes.

 

Ho dic perquè si, com sembla ser, els partits polítics les plantegen com unes eleccions municipals més dins del març autonomista, assistirem per segon cop a una guerra fratricida, principalment entre ERC i Junts, de la que el PSC es convertirà en el gran guanyador.

 

N’hi ha que ja frisen albirant aquesta nova guerra a dins de l’independentisme i, de ser així el PSC guanyarà sense baixar de l’autocar. Els socialistes es posaran a l’aparador i, segons vagi, diran que veurien bé pactar amb Junts o amb ERC. Si les direccions dels principals dos partits de l’independentisme no pacten un

acord previ per prioritzar uns acords marc independentistes en aquestes eleccions locals, a mantenir monolíticament i sense caure en allò que “cada municipi és diferent”, preparem-nos per veure traïcions a tots costats, del dret i de l’inrevés, amb un partit socialista que s’endurà el rèdit de les picabaralles i ho guanyarà tot, sense moure gaire ni un dit. El PSC sap que surt amb avantatge a les municipals, ja que pot comprometre inversions i “pluja de diners” venint del govern estatal del seu mateix color, independentment que s’acabin fent o no o, com en el cas del soterrament de les vies de tren a Montcada i Reixac, encara faltin una pila d’anys. Els socialistes estatals regaran amb diners del govern espanyol tot allò que els interessi, sobretot en municipis de les àrees metropolitanes.

 

El PSC té un pla i veu com els enfrontaments autonòmics d’ERC i Junts els facilita una gran victòria que els permetrà governar l’Ajuntament de Barcelona, la Diputació de Barcelona, l’AMB i tot el puguin aconseguir a la resta de Diputacions, Consell Comarcals i grans ciutats del país. Això els garantiria matar l’independentisme per a uns quants anys.

 

Les entitats independentistes haurien de pressionar els partits polítics d’una manera molt ferma per bastir un gran acord per a les properes municipals o serà la fi per molt de temps del procés independentista. No podem permetre que els partits independentistes caiguin tan baix i es posin a lluitar per l’hegemonia sigui municipal o autonòmica. El que cal és assolir la plena independència del regne d’Espanya i aleshores s’hauran guanyat el dret a lluitar per l’hegemonia dins la República Catalana.

 

 

 

 

ENLLAÇ ARTCLE :

https://www.larepublica.cat/opinio/erc-i-junts-es-barallen-i-el-psc-ho-guanya-tot/