dilluns, 24 de gener del 2022

Espanya no vol negociar: Cal desobeir i el Govern ho ha de liderar. Per Joan Puig

 

 

Ho diu en Toni Soler, caigut del cavall com Sant Pau, i té molta raó: “És Espanya qui vol el conflicte o la rendició” del poble català.  

 


Joan Puig 23/01/2022

 

 


 

 

Cada dia que passa són més els que veuen que la taula de diàleg o de negociació té un greu problema, el govern espanyol més progressista de la història no en vol saber res ni de dialogar ni de negociar. Solament vol imposar i ho demostra cada dia.

 

Avui, en Toni Soler, un home influent i que fins avui avalava l’estratègia de Junqueras i d’ERC, ha publicat un article on reconeix que Espanya i el govern de Pedro Sánchez amb el suport de Podemos no vol negociar de cap de les maneres.

 

Diu Soler,

“amb pena i recança, m’aboco a pensar que Espanya vol conflicte o rendició”. I continua dient de manera contundent que si el conflicte ens ve imposat, com ell creu, “val més que ens preparem per a un altre 1-O”.

 

Soler ha escrit dotzenes d’articles defensant el pragmatisme de l’actual direcció d’ERC i d’altres grups de poder, com el mateix Diari Ara on escriu i, pel que escriu, queda clar que ha comprovat que amb Espanya el diàleg solament porta a la derrota i canvia el seu discurs: ara parla de desobeir i reclama que en sigui una desobediència general, és a dir, liderada pel Govern, amb el suport de tots els partits independentistes i de bracet amb les entitats de la societat civil.

 

En això en Toni Soler coincideix amb molts independentistes que consideren que les bones paraules ja no porten enlloc. D’exemples n’hi ha a cabassos: dir que “el català no es toca” o dir que ens solidaritzem amb el diputat cupaire Pau Juvillà està molt bé, però ja no serveix per a res i la ciutadania exigeix una altra mena de respostes, més contundents, que derrotin l’estat opressor espanyol. I això vol dir preparar-nos pel nou embat que una bona part de l’independentisme fa temps que reclama i al que ara s’hi apunta en Soler.

 

Cal que exigim als líders independentistes i a les entitats de la societat civil un veritable esforç per aconseguir una unitat estratègica que pacti una estratègia guanyadora. Segur que les bases d’aquests partits polítics i moviments de la societat civil es posarien d’acord molt ràpidament.

 

Ho diu en Toni Soler, caigut del cavall com Sant Pau, i té molta raó: “És Espanya qui vol el conflicte o la rendició” del poble català. No ho podem permetre.

 

 

 

 

ENLLAÇ ARTICLE :

https://www.larepublica.cat/opinio/espanya-no-vol-negociar-cal-desobeir-i-el-govern-ho-ha-de-liderar/