dijous, 30 de juliol del 2020

Forcadell i Bassa no perden el tercer grau perquè un jutge de vigilància penitenciària es planta davant del Suprem



PUBLICACIONS






Josep Rull i Jordi Turull sí que perden el tercer grau i hauran de tornar als Lledoners 















Per: Redacció

30.07.2020  15:52




El jutjat penitenciari número 1 de Barcelona ha refusat la petició de la fiscalia de retirar cautelarment el tercer grau penitenciari a la presidenta del parlament Carme Forcadell i a la consellera Dolors Bassa. En canvi, la jutgessa que ha revisat els recursos contra el tercer grau dels consellers Jordi Turull i Josep Rull sí que hi han fet cas i hauran de tornar a ingressar a la presó dels Lledoners, com van fer amb els de Jordi Sànchez, Jordi Cuixart, Oriol Junqueras, Raül Romeva i Joaquim Forn.



El jutge, Jesús Ignacio Moncada Ariza, manté en tercer grau Forcadell i Bassa perquè considera que la suspensió de grau que demana la fiscalia no es pot aplicar en aquest moment processal i amb aquest tipus de recurs. Així mateix, ha donat deu dies a Forcadell perquè al·legui el que consideri pertinent sobre el recurs de la fiscalia. A banda, el jutge desestima
la suspensió cautelar de l’aplicació de l’article 100.2 del reglament penitenciari perquè considera que ja està superat i la competència és del Tribunal Suprem.




Forcadell i Bassa ho han explicat en dos piulets idèntics on diuen que el jutjat ha aplicat el que diu la llei i per això cap de les dues no entren a la presó. En canvi, han expressat el suport als presos polítics que sí que hi han de tornar: ‘Molt greu pels companys que hi són i pel Josep Rull i Jordi Turull que són a punt d’entrar-hi. Us estimem’.





  


 







ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://www.vilaweb.cat/noticies/forcadell-i-bassa-no-perden-el-tercer-grau-perque-un-jutge-de-vigilancia-penitenciaria-es-planta-davant-del-suprem/?fbclid=IwAR23iPjT2wcXRQkkqgsTxKT7yvb2O0LiMmsW5m9g170qmd4HMb4dZqdNwv4