dimarts, 9 de juny del 2020

Un web vinculat a V🤢X pregunta si Felip VI ha de donar un cop d'estat



ULTRADRETA






El Nacional
Foto: Efe
Barcelona. Dimarts, 9 de juny de 2020








 





"Creus que el Rei hauria de dissoldre les Corts, convocar a l'exèrcit i prendre el comandament?". Aquesta és la pregunta de l'enquesta que la pàgina 'España es Voz', dirigida per un candidat de V🤢X i estret col·laborador del partit d'extrema dreta, manté activa des del 4 d'abril i que compta ja amb més de 35.000 vots, uns 67% dels quals han respost a la primera de les respostes suggerides, 'Sí, per descomptat', mentre un 5% respon un 'Potser' i un 28%, 'No, mai'.



Constitucionalment, no entren en les atribucions del rei Felip VI ni convocar les corts, ni convocar a l'exèrcit ni de bon tros prendre el comandament, i en cas que ho fes, es tractaria clarament d'un cop d'estat.



Segons avança eldiario.es, la pàgina en qüestió està dirigida per l'advocat Rodrigo Villar, candidat de V🤢X en les eleccions locals de maig de 2019 per Conca a més d'assidu col·laborador del programa de YouTube de Javier Negre 'Estado de Alarma', on exerceix
com a reporter i connecta en directe des de les concentracions de protesta contra el govern espanyol que s'han donat en diferents punts de Madrid o davant l'habitatge de Pablo Iglesias a Galapagar.



Segons el mitjà citat, tant Villar com el segon promotor del web, Miguel Ortega -el qual ha col·laborat en campanyes electorals de Vox- reconeixen simpatitzar amb la formació d'extrema dreta, però mantenen que el seu web és independent i sense cap relació orgànica amb aquest partit.







ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://www.elnacional.cat/ca/politica/web-vinculat-vox-pregunta-felip-vi-cop-estat_511674_102.html