dijous, 23 d’abril del 2020

Semillibertat per a Rodrigo Rato només un any i mig després d’entrar a la presó




Mentrestant, els presos polítics van passar dos anys empresonats preventivament. Aquesta és la lògica de la justícia espanyola “igual per a tothom”


 



Àlex Huguet 23/04/2020






Former International Monetary Fund chief Rodrigo Rato arrives to enter prison in Soto del Real, Spain, October 25, 2018. REUTERS/Stringer







La junta de tractament del centre penitenciari de Soto del Real ha proposat concedir el tercer grau o la semillibertat a Rodrigo Rato, exvicepresident del Gobierno i expresident de Bankia, segons han confirmat fonts penitenciàries. L’exdirigent del PP compleix condemna de quatre anys i mig de presó pel cas de les targetes ‘black‘ i està a l’espera de conèixer la sentència per la sortida a borsa de Bankia.



La proposta d’elevar de segon a tercer grau a Rato li permetria sortir de presó a treballar, i només haver de tornar a dormir de dilluns a dijous. Va ser aprovada aquest dimecres per la junta de tractament i ara ha de ser confirmada per la Secretaria General d’Institucions Penitenciàries.



L’escàndol sorgeix quan es té en compte que Rato només porta des de finals d’octubre de 2018 a la presó, és a dir, un any i mig, per un delicte de corrupció de grandioses proporcions. D’altra banda, presos polítics com Jordi Sànchez o Jordi Cuixart, van haver de suportar la presó dos anys sencers abans de ser ni tan sols jutjats, i enfronten una pena molt més gran que la de Rato. S’evidencia de manera flagrant que, contrari al que diuen tots els partits unionistes i d’extrema dreta, la justícia no és igual per a tothom.







ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://www.larepublica.cat/noticies/politica/semillibertat-per-a-rodrigo-rato-nomes-un-any-i-mig-despres-dentrar-a-la-preso/