dissabte, 14 de març del 2020

Espanya va vendre 75 milions en armes a l’Aràbia Saudita durant el primer any de Sánchez a la Moncloa




Les exportacions a aquest país van ascendir fins als 51,9 milions d ‘euros durant el segon semestre de 2018 i fins als 23,5 milions durant els primers sis mesos de 2019, període en què a més es va autoritzar l’exportació d’altres 216 milions en material de defensa encara per lliurar a Riad















Més d’un any i mig després de l’polèmic intent de la ministra de Defensa, Margarita Robles, de paralitzar la venda de 400 bombes làser a l’Aràbia Saudita, el Govern ha fet públics a la fi les dades de les exportacions d’armament corresponents a la segona semestre de 2018 i a el primer semestre del 2019.



Tot i la implicació d’Aràbia Saudita en la guerra del Iemen, i de les peticions d’organitzacions no governamentals que es paralitzin les vendes d’armes a aquest país -en conformitat amb la llei que regula les exportacions de la indústria militar espanyola-, durant el primer any a la Moncloa de l’Executiu de Pedro Sánchez, Espanya va exportar 75,4 milions d’euros en material de defensa a país àrab, segons dos informes remesos per la Secretaria d’Estat de Comerç a al Congrés dels Diputats.



D’aquesta quantitat, 51,9 milions d ‘euros corresponen a les vendes realitzades durant el
segon semestre de 2018 i 23,5 milions a les efectuades durant els primers sis mesos de 2019, període aquest últim en què a més es va autoritzar l’exportació a el mateix país d’altres 216 milions d’euros en material de defensa que encara està pendent de lliurament.



Els 23,5 milions exportats a l’Aràbia Saudita durant els primers sis mesos de l’any passat, corresponen majoritàriament (13,5 milions) a aeronaus i drons. No obstant això, també es van materialitzar vendes per set millones en municions i altres dispositius, 2,8 milions en sistemes de direcció de tir i altres 80.000 euros per a equips de processament d’imatge, segons l’informe sobre ‘Exportacions espanyoles de material de defensa, d’un altre material i de productes i tecnologies de doble ús en el primer semestre del 2019 ‘.



Durant el primer semestre de 2019, Espanya va vendre set milions d’euros en municions i altres dispositius a l’Aràbia Saudita i, a més, es van vendre 94.100.000 d’euros en aeronaus, municions i equips electrònics a Emirats Àrabs Units, un altre dels països implicats en la guerra del Iemen.








ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://www.larepublica.cat/noticies/espanya-va-vendre-75-milions-en-armes-a-larabia-saudita-durant-el-primer-any-de-sanchez-a-moncloa/