dissabte, 14 de març del 2020

Coronavirus: Torra i Urkullu es planten: "No acceptarem retall de competències"



CORONAVIRUS






Lluís Bou
Foto: ACN
Barcelona. Dissabte, 14 de març de 2020














El president Quim Torra i el lehendakari basc Iñigo Urkullu han mantingut una conversa telefònica aquesta tarda, i han coincidit a oposar-se a la retallada de competències que preveuen les mesures d'alarma acordades pel govern espanyol en salut, transport i seguretat.



"He trucat el Lehendakari Urkullu per valorar l'avenç de la pandèmia del coronavirus i la resposta que cal donar-hi. Coincidim que no podem acceptar que el Govern espanyol confisqui les nostres competències en salut, seguretat i transport. Necessitem suport; no recentralització", ha indicat Torra.





  





El Govern basc ha advertit a Sánchez que atribuir-se en exclusiva les competències de Salut i d'Interior al País Basc seria aplicar "un 155 en aquest àmbit", que l'Executiu d'Urkullu ho rebutjarà. El portaveu nacionalista, Josu Erkoreka, ha qualificat de "sorpresa" que Sánchez es faci càrrec com a "comandament únic" d'atribucions recollides en l'Estatut de Gernika, com les que presten al País Basc tant el Departament de Salut com el de Seguretat.








ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://www.elnacional.cat/ca/politica/coronavirus-torra-urkullu-planten-no-acceptarem-retall-competencies_479943_102.html