dilluns, 3 de febrer del 2020

La justícia belga decidirà el 18 de febrer si suspèn les euroordres



EUROORDRES







El Nacional

Foto: ACN
Barcelona. Dilluns, 3 de febrer de 2020





















La justícia belga decidirà el proper dia 18 de febrer sobre les euroordres contra Carles Puigdemont i Toni Comín, i el dia 24 sobre el cas de Lluís Puig. Així ho han comunicat les defenses a la sortida de la vista celebrada aquest dilluns on Puig ha comparegut davant el jutge que estudia l’euroordre emesa per Pablo Llarena.



La fiscalia belga demana que se suspenguin les euroordres que afecten a Puigdemont i Comín, a l'espera que el Parlament Europeu decideixi sobre la seva immunitat. En cas d'aixecar-los la immunitat, el procediment de l'euroordre continuaria.



A parer de la defensa, liderada per l'advocat Gonzalo Boye, l'euroordre s'ha d'anul·lar i
retornar a Espanya ja que entén que la immunitat va ser adquirida amb efectes retroactius i, per tant, ja la tenien quan es va dictar l'euroordre. Defensen que l'anul·lació també hauria d'incloure el cas de Lluís Puig, ja que forma part de la mateixa euroordre que Comín i Ponsatí, ara immunes.



Posteriorment, el dia 24 de febrer hi haurà una vista per decidir sobre el fons de la qüestió i concretar si la decisió del dia 18 de suspendre o anul·lar les euroordres de Puigdemont i Comín afecta també el cas del conseller Puig. Tot i això, Boye ha apuntat que "si el dia 18 es rebutja l'euroordre i això afecta Puig, el dia 24 no hi hauria res".