dimarts, 9 de juliol del 2019

L’ANC convoca una concentració davant les seus d’ERC i el PDECat pels pactes amb el PSC



PAÍS - PRINCIPAT






L'entitat diu que ERC i JxCat s'han abocat a una lluita per l’hegemonia electoral i que la prioritat és afeblir-se l’un a l’altre, fins i tot si això vol dir donar poder 'als qui exerceixen la violència repressiva' 














Per: Redacció

09.07.2019  07:30




L’Assemblea Nacional Catalana ha convocat una concentració davant les seus d’ERC i el PDECat, situades al carrer de Calàbria de Barcelona, entre els carrers de València i d’Aragó. La manifestació serà demà a les 19.00 i servirà per a expressar el rebuig als pactes dels principals partits independentistes amb el PSC. L’entitat sobiranista també ha convocat dijous una concentració a la Diputació de Barcelona, coincidint amb el ple de constitució de l’ens.






 





n un comunicat, l’ANC diu: ‘La base social de l’independentisme no es mereix aquesta tornada accelerada a l’autonomisme i a la política partidista.’ En aquest sentit, assenyala que el pacte de JxCat amb el PSC a la Diputació de Barcelona exemplifica ‘amb més cruesa’ aquesta tornada a l’autonomisme que qualsevol acord municipal d’ERC.



Per què és tan important la Diputació de Barcelona? 




L’Assemblea considera que l’independentisme ha de gestionar tots els espais de poder, per això, expressa preocupació per les cessions que JxCat i ERC han fet al PSC. També critica que pensin a investir Pedro Sánchez ‘sense que es respecti el dret d’autodeterminació ni s’aturi la repressió’.



 




 





‘Els partits estan immersos en una lluita per l’hegemonia electoral i la prioritat és afeblir-se l’un a l’altre, fins i tot si això representa donar poder als qui exerceixen la violència repressiva. El 155 no té cap cara amable’, acaba dient.







ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://www.vilaweb.cat/noticies/anc-concentracio-seus-erc-pdecat/?f=rel