dimarts, 9 de juliol del 2019

La fiscalia demana una inhabilitació d’un any i vuit mesos per Torra pels llaços grocs



PAÍS - PRINCIPAT






La fiscalia també demana una multa de 30.000 euros · La defensa del president de la Generalitat va recusar ahir el magistrat instructor per manca d'imparcialitat 














Per: Redacció

09.07.2019  12:53




La fiscalia vol que el TSJC inhabiliti el president de la Generalitat, Quim Torra, durant un any i vuit mesos per no haver retirat en primera instància els llaços grocs i la pancarta pels presos polítics de la façana de la Generalitat, tal com havia ordenat la Junta Electoral espanyola (JEC). La fiscalia també reclama una multa de 30.000 euros.



El fiscal constata que Torra va decidir desatendre la primera instrucció de la JEC tot i la seva claredat, presentant un escrit de reconsideració ‘aparentment improcedent’ perquè la resolució era ferma. Així mateix, afegeix que ‘va desatendre obertament’ un segon pronunciament i va ‘evidenciar el seu menyspreu a acatar l’ordre’ substituint la pancarta amb el llaç groc per una altra igual amb un llaç blanc.



El magistrat Carlos Ramos va tancar fa poc la instrucció de la causa contra Torra. En la interlocutòria, assegurava que el president va ‘pretendre persistir en la desobediència’. 



D’altra banda, ahir, la defensa de Torra recusar el jutge per manca d’imparcialitat.








ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://www.vilaweb.cat/noticies/fiscalia-tsjc-inhabilitacio-torra/