dimarts, 4 de juny del 2019

[VÍDEO] La fiscalia veu la mateixa violència en l’1-O que en el 23-F



PAÍS - PRINCIPAT - JUDICI FARSA CONTRA EL PROCÉS






Diu que el procés ha estat una 'rebel·lió intimidatòria' com el 23-F














Per: Redacció

04.06.2019  14:28




La fiscalia espanyola ha presentat el seu informe d’acusació contra els dotze processats del judici contra el procés, on demanen 25 anys de presó per al vice-president Oriol Junqueras, 17 per a Jordi Cuixart, Jordi Sànchez i Carme Forcadell i 16 per a la resta de presos. Per a Meritxell Borràs, Carles Mundó i Santi Vila manté la petició de 7 anys.



Els quatre fiscals del cas s’han repartit l’exposició de l’informe i ha estat el fiscal Fidel Cadena l’encarregat de justificar que a Catalunya hi va haver violència, circumstància necessària pel delicte de rebel·lió.



En la seva argumentació, Cadena ha dit que dins del concepte ‘violència’ hi ha inclosa la intimidació, sense necessitat que s’arribi a exercir físicament. Tal com ho entén la fiscalia, si la violència de la rebel·lió es limités a l’exercici físic, no es podrien perseguir judicialment ‘les sublevacions que es planifiquen i executen de forma incruenta’, és a dir, sense vessament de sang. Cadena diu que, si fos així, es discutiria el delicte amb què penar el cop d’estat del 23-F de 1981, ‘perquè la violència física va quedar limitada a les travetes o l’empenta al tinent general Manuel Gutíerrez Mellado‘.






Vegeu-ho ací:














ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://www.vilaweb.cat/noticies/video-fiscalia-violencia-1-o-23-f/