dimarts, 4 de juny del 2019

Franco no es toca: el Suprem ordena que es quedi al Valle de los Caídos



MÓN - ESPANYA






Suspen cautelarment l'exhumació per poder valorar abans el recurs en contra dels familiars 















Per: Redacció

04.06.2019  12:10




La secció quarta de la Sala III del Tribunal Suprem espanyol ha decidit per unanimitat de suspendre cautelarment l’exhumació del cos del dictador Francisco Franco, que s’havia de fer el 10 de juny. Segons que argumenten, ‘l’objectiu és evitar el perjudici que, d’altra manera, es causaria als recurrents, i especialment, als interessos públics encarnats a l’estat i les seves institucions’. Diu que es veurien ‘greument afectats’ si, un cop exhumat, s’estimés el recurs i s’hagués de tornar les restes al Valle de los Caídos.



Els recursos els van presentar la família Franco, la Fundació Francisco Franco, la comunitat Benedictina de Cuelgamuros y l’Associació de Defensa del Valle de los Caídos contra l’acord del consell de ministres del 15 de febrer que va autoritzar l’execució de l’exhumació. 



L’acord, però, deia que la família del dictador havia de triar una ubicació diferent de la
cripta de la Catedral de l’Almudena de Madrid, que el govern espanyol considerava inadequat per la seva situació tan cèntrica i el seu interès turístic.





Davant la negativa de la família de renunciar de moment a enterrar Franco a la sepultura que posseeixen a perpetuïtat a la cripta de l’Almudena,  el 15 de març el govern espanyol va aprovar un altre acord pel qual decidia d’enterrar les restes del dictador al cementiri del Pardo-Mingorrubio i fixava pel 10 de juny la data dels treballs.



Per procedir a l’exhumació, el govern espanyol ha de demanar permís eclesiàstic i, si no l’obtingués, demanaria autorització judicial. 



Fins ara, el prior de l’abadia benedictina que custodia la Basílica del Valle de los Caídos s’hi ha negat, i de fet, és una de les parts que va presentar recurs. 








ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://www.vilaweb.cat/noticies/franco-no-es-toca-el-suprem-ordena-que-es-quedi-al-valle-de-los-caidos/