dimecres, 3 d’abril del 2019

Un policia espanyol admet que “no pot acreditar” que no hagin obviat imatges de l’1-O



JUDICI 1-O






S'ha justificat dient que va analitzar arxius que sumaven vuit hores de gravació. Els presos polítics s'enfronten a dècades de presó. 







Agències|






Agents de la policia espanyola, l'1-O







Les defenses han intentat demostrar avui al judici de l’1-O que els vídeos que estan a la causa i que va gravar el Cos Nacional de Policia el dia del referèndum estan prèviament seleccionats. Ho han fet durant l’interrogatori a un comissari i un inspector del cos que es van encarregar de fer una acta ressenyant els vídeos, ja que tots dos van treballar després que la policia científica bolqués les imatges que havien gravat les càmeres GoPro.



Per exemple, el lletrat Benet Salellas ha preguntat per què no hi ha cap imatge de centres de Tarragona i Lleida, mentre que l’advocat Jordi Pina ha demanat per què algunes duren només pocs segons i també ha qüestionat a un agent de la policia espanyola si podia acreditar que en la selecció de la policia científica no s’havien obviat imatges. “Això no
ho puc acreditar”, ha dit, justificant-se en el fet que va analitzar fins a 66 arxius gravats en 20 centres i que sumaven vuit hores de gravació. Els presos polítics s’enfronten a dècades de presó.



Els dos testimonis han comparegut a petició de la fiscalia i l’advocada de l’estat. Però el fiscal Javier Zaragoza no ha estat ni cinc minuts interrogant cadascun d’ells, perquè quan ha començat a preguntar detalls i descripcions dels vídeos el president del tribunal, Manuel Marchena, l’ha interromput i ha dit que ja analitzarien les gravacions a la fase documental. Ho ha fet previ avís també del lletrat de Jordi Cuixart, Benet Salellas.